De leukste drone voor beginners!

Vandaag arriveerde mijn nieuwe Carson X4 micro quadcopter uit Duitsland! Tijd om hem nog eens grondig te testen! Ik maakte een paar kort vluchten boven een sportterrein om de controle over de besturing nog beter onder de knie te krijgen.

Carson / Hubsan X4
De Carson X4 Micro Quadcopter

Deze micro drone is zeer behendig, stijgt snel op. Ik kon een aantal leuke vluchtjes maken boven het water. Toch bleef ik kortbij en vloog ik bedachtzaam.

Tijdens de vlucht met de tweede batterij leek het signaal af en toe even uit te vallen, voor een fractie van een seconde viel de drone dan uit de lucht. Er wordt aangeraden de motoren te sparen en maar 1 batterij per keer te vliegen. Ik ga de volgende keren telkens een pauze van 15 minuten tussen elke vlucht inlassen, dat lijkt me voldoende om de motoren af te koelen.

De besturing heeft in de standaard instelling een gevoeligheid van 60%, wat zowel voor de beginner als voor de expert goed aanvoelt. De drone is behoorlijk stabiel en nog relatief goed te besturen bij een windsnelheid van 1 of 2 Beaufort.

De X4 heeft ook een ‘Expert mode’ waarin je de gevoeligheid van de joysticks naar 90% brengt. Met een druk op de rechter stick switch je tussen ‘normal’ en ‘expert’ mode. In deze mode kan je ook leuke flips & rolls maken!! Je beweegt je stick naar links en dan in een korte ruk even naar rechts bewegen en je microdrone draait 360° rond zijn as in volle vlucht. Hierdoor verliest de drone wel een beetje hoogte dus maak dat je voldoende hoogte hebt als je zulke snelle stunts wil doen!

Voor mij hoort de Carson/Hubsan X4 micro quadcopter, en zijn opvolger de Hubsan X4 V2 zeker en vast bij het leukste speelgoed van dit jaar!