Drones te koop bij Fnac en Mediamarkt

De technologie van remotely piloted aircraft (RPA) en unmanned aerial vehicles (UAV) bereikt dit najaar het grote publiek.

Zo vind je bij de grote winkelketens Mediamarkt en fnac nu ook een aantal op afstand bestuurbare auto’s, helikopters, quadcopters en mini-quadcopters, waaronder de populaire Parrot drones die al verkrijgbaar waren via de Apple store.

De meest geavanceerde, de Parrot AR.Drone 2.0  heeft een 3 assige gyroscopische stabilisatie, een barometer en hoogtemeter, en een 720p HD camera. Die stuurt de beelden live door naar je smartphone voor een FPV (first person view) beleving.

De A.R. Drone 2.0, te koop bij Fnac

Deze quadcopters bestuur je ook via een smartphone of een iphone met de ‘Freeflight’ applicatie.

De parrot drone 2.0 komt met een aantal leuke extra’s waaronder een flight recorder die niet alleen video maar ook 350 verschillende vluchtgegevens registreert en zo na de landing een 3-D voorstelling van de vlucht kan tonen in de ‘A.R. Drone Academy’ applicatie.

Met de flight-recorder kan je bovendien de bestemming geografisch bepalen, vluchtgegevens opslaan, en kan je ‘return to home’ activeren. Een route plannen vooraf is dan mogelijk met de QGround Control software waardoor je niet alleen hoogte, snelheid en bestemming kan opgeven, maar ook de volledige route vooraf kan bepalen die de Parrot zal volgen.

Ook de kleinere spider mini-drones staan dit najaar al in de winkelrekken. Overigens verkopen nu ook de populaire online winkels Conrad.be en Coolblue deze drones. Wellicht zal er tegen kerstmis dus al druk gevlogen worden onder de Vlaamse bevolking!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *