Eerste drone race in Frankrijk

In Frankrijk werd voor het eerst een heuse drone race gehouden. Multicopters van niet minder dan 24 verschillende deelnemers namen er deel aan een wedstrijd.

Doel was om zo snel mogelijk een parcours in FPV (First Person View) af te leggen in een beboste omgeving. Het resultaat is dan ook een spannende race met beelden die doen denken aan de Pod race uit de bekende ‘Star Wars’ films.

De wedstrijd werd georganiseerd door ‘Airgonay’ op een prive-terrein in een bosrijk gebied nabij Argonay in de Franse Alpen. Het was de allereerste keer dat dit evenement werd georganiseerd en er werd dan ook voornamelijk uitgetest hoe men in de toekomst races met drones zal gaan organiseren.

Het originele filmpje van dit eerste drone race event werd online gezet door Herve Pellarin, een lid van  Airgonay, een zelfverklaarde ‘quadcopter racing fanatic association’ in Frankrijk.

De deelnemers vliegen in de eerste plaats op instinct en gevoel, omdat de beelden die de FPV camera doorstuurt vaak nog uitvallen door interferentie, of te traag doorkomen, of gewoon onvoldoende grote hoek hebben om de volgende bocht juist in te schatten.

Toch blijkt de wedstrijd een succes en vinden de enthousiaste deelnemers er duidelijk hun plezier in om één voor één uit de wedstrijd te vallen door met hun favoriete drone tegen een boom te knallen!

Bekijk hier de race in FPV, zoals gefilmd tijdens de race met Red Baron en Bewweb. De piloot hield het gemiddeld 36 uit in de vlucht alvorens te crashen!

De organisatoren maken zich nu op voor volgend jaar, wanneer er op hetzelfde terrein een internationale wedstrijd zal plaatsvinden waarin de beste piloten van over de hele wereld zich in deze nieuwe discipline met elkaar zullen gaan meten.