Quadcopters op Cirque du Soleil

Wanneer op een avond de electriciteit uitvalt, komt een lampenmaker plots helemaal in het donker te zitten. Om wat licht te maken steekt de man een kaars aan en blijkt hij omgeven door een cirkel van kleurrijke lampkappen die allemaal tot leven komen.

Het is het verhaal achter een mooie kortfilm die Cirque du Soleil onlangs in samenwerking met Verity Studios publiceerde. De film werd gemaakt door Raffaello D’Andrea, een man die al eerder een kortfilm maakte waarin hij het vernuft van drones demonstreert.

Cirque Du Soleil performance met quadcopters
Cirque Du Soleil performance met quadcopters

In deze film wordt het artistieke nut van een schare goed gecontroleerde drones gedemonstreerd door éen van de bekendste circussen ter wereld in een kort bedrijf met een piekfijn uitgewerkte choreografie.

De kleurrijke lampkappen worden gedragen door drones die ze met hun felle LED verlichting van binnenuit verlichten.

De drones bewegen in dit stuk volledig autonoom met behulp van software die speciaal hiervoor is geschreven en ze volgens een bepaald algoritme de choreografie laat vliegen.

De film met de lampenmaker staat op het Youtube kanaal van Cirque du Soleil en kan je hier bekijken :

Er werd in deze film gebruik gemaakt van kleine quadcopters in de categorie van de micro-drones. Volgens de mede-oprichter van Verity Studios, Markus Waibel, maakt de drone hiermee een welkome entrée in de entertainment sector.

Hij verwacht dan ook dat het gebruik van de nieuwe technologie in de toekomst het publiek nog zal kunnen betoveren zoals bij de prachtige verhalen van Cirque du Soleil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *