African Safari in de Kalahari woestijn

De Franse fotograaf Christophe Jobic trok begin dit jaar naar de grensstreek van Namibië, Botswana en Zimbabwe. Hij maakte er naast professionele wild-life opnames ook mooie aerial video’s van de Kalahari woestijn.

Omdat in deze woestijn relatief veel regen valt is dit een gebied met veel savanne en steppe. Tijdens de safari tochten kon hij fantastische shots maken met zijn DJI Inspire 1 en met zijn professionele camera apparatuur.

De eerste montage toont de beelden van een vijf dagen durende safari in het in ‘Kalahari Transfrontier Park‘ en Mabuasehube gebied, dat tussen Zuid-Afrika en Botswana ligt.

We zien prachtige close-ups van wilde dieren en mooie time-lapses van de nachtelijke sterrenhemel, enkele shots van de rijdende Jeep, maar vooral de vele dieren komen in beeld.

De Fransman trok daarna 8 dagen lang op safari in het stuk van de Kalahari woestijn dat in Namibië ligt. en maakte daarvan een tweede African Safari video.

Hij plaatste die vandaag online op zijn Vimeo kanaal.

Christophe verklaart dat hij op de beste momenten altijd eerst de tijd nam voor het maken van beeldmateriaal vanop vaste grond, maar dat de resultaten van de opnames die hij daarna met de DJI Inspire 1 maakte toch nog altijd interessant genoeg waren om erbij te kunnen monteren.

Voor de opnames vanop vaste grond gebruikt de fotograaf de professionele Canon EOS-1D X 19.3 megapixel camera. Dit type camera kocht hij in 2003 en was het eerste digitale full-frame toestel dat beter is dan oude analoge film.

Meer fantastisch beeldmateriaal van deze wild-life fotograaf vinden we op Christophe’s website.