Cheerson CX-10 Nano-drones

Mini Phantom

Ze hebben wat weg van een mini Phantom, maar het zijn één van de populairste nano-drones van het moment, ze zijn niet veel groter dan een vlinder en passen perfect in je handpalm.

Het zijn de Cheerson CX-10 Mini’s. De Cheerson CX10 Mini kost amper € 15 maar het is een vernuftig toestel met 6 assige gyro stabilisatie. Het komt Ready-To-Fly met zender die werkt op 2.4 Ghz.

Specificaties

Deze nano-drone is amper 40mm x 40mm x 22mm groot, heeft drie standen waarbij we de gevoeligheid kunnen instellen en je kan de drone in de lucht gooien en dan stabiliseert hij zich vanzelf.

De CX-10 vliegt bijzonder stabiel en heeft een vliegtijd van ongeveer 5 à 8 minuten. De 3,7V 100 mAh batterij laad je op met een USB oplaadkabel in ongeveer 30 minuten. Het bereik van de zender reikt volgens de fabrikant tot 20 à 50 meter.

Headless Mode

Heb je anderhalve Euro meer over dan kan je misschien ook meteen voor de Cheerson CX-10A met Headless Mode kiezen.

De Cheerson CX10A met headless mode.
De Cheerson CX10A modellen met headless mode.

Het is dezelfde nano-quad met 6 assige gyrostabilisatie en 2.4Ghz kanaals zender, maar heeft “headless mode” waardoor je je tijdens de vlucht geen zorgen hoeft te maken over de oriëntatie van de drone.

De goedkoopste drone voor beginners!

Deze drones zijn ideaal voor beginners die zo het vliegen met de iets grotere micro- of mini-drones kunnen aanleren. Deze nanodrones bieden een uniek en comfortabel vliegervaring die niet vergelijkbaar is met die van die met op afstand bestuurde mini-helikopters.

Het goedkoopste kan je de Cheerson CX-10 kopen bij Bang Good (vanaf €15!!) en bij Tmart NL (vanaf € 16!).

Ook op Amazon vind je de Cheerson CX 10 te koop via deze pagina.