De nieuwe Hubsan X4 Pro!

Heeft U ook al zoveel plezier beleefd aan de fantastische X4 micro-drone? Maak dan nu kennis met de Hubsan X4 Pro!

Deze vernuftige quadcopter is hét nieuwe parade paardje van deze populaire fabrikant en komt bovendien met een redelijk prijskaartje!

De Hubsan X4 Pro met 1080p camera
De Hubsan X4 Pro met camera, FPV en parachute

De  Hubsan H109S X4 Pro quadcopter is uitgerust met zowat alles wat je in een Phantom Vision + kan terugvinden, zoals een geïntegreerde camera met 3 assige gimbal, GPS en een Failsafe mechanisme, maar komt met een aantal extra features die voorheen alleen bij de duurdere modellen waren terug te vinden of zelfs compleet nieuw zijn.

Met behulp van Google maps kan je complexe vluchten bijvoorbeeld op voorhand gaan programmeren met het Waypoints System. Dat is handig omdat de fabrikant beweert dat je met deze quadcopter een vliegtijd van wel 30 minuten kan halen.

En dat is zeker niet alles, met de nieuwe 10 kanaals zender/ontvanger kan je rechtstreekse beelden ontvangen via een 5.8 Ghz verbinding met het ingebouwde schermpje. Ook telemetrie gegevens worden op een schermpje weergegeven. Geen gedoe meer met je iphone, smartphone of FPV monitor!

De ingebouwde camera schiet videobeelden met een resolutie van 1920×1080 pixels aan 30 frames per seconde en kan foto’s maken in 4K resolutie (4032 x3024 pixels). Het bereik van de videotransmissie is volgens de fabrikant -afhankelijk van de gebruikte antenne- zo’n 300 meter tot 2000 meter.

De 10-Channel Transceiver met FPV
De 10-Channel Transceiver met FPVen telemetrie

Het bereik van de meegeleverde zender is volgens de fabrikant ongeveer 500 meter. De besturing van de quadcopter gaat via de 2.4 Ghz band zodat er geen interferentie mogelijk is tussen het video- en besturingskanaal.

De Hubsan X4 Pro weegt 1,25 kg, heeft brushless motors, een 320mm frame, een onboard barometer en maakt gebruik van een krachtige 7000 mAh Lipo batterij. Hierdoor kan een hoge vlucht tijd van (volgens de fabrikant) 30-40 minuten worden gehaald.

De beschikbare vliegmodes omvatten een altitude hold, waypoint mode, return to home (RTH), autotakeoff, autoland, position hold, en een headless mode.

Bij de specificaties vind je ook een uniek ‘parachute recovery system,’ wat betekent dat als de motoren plots zouden uitvallen de drone niet zomaar uit de lucht zal komen te vallen, maar langzaam aan een parachute bengelend zal neerkomen!

Een demonstratie van deze fantastische quadcopter met haar ingenieuze parachute systeem kan je zien in volgende promotionele filmpje :

Wil je deze quadcopter bestellen dan dien je nog heel even geduld uit te oefenen, de verwachte lancering is voor eind maart, begin april 2015.

Je kan deze quadcopter nu al wel vooraf in pre-sale bestellen in Amerika bij deze winkel.  en bij bhphotovideo uit New York kan je de ‘Low Edition’ versie van de drone ook al vooraf bestellen voor €649.

De lanceerprijs van deze Hubsan H109S X4 Pro staat momenteel op $959.00, wat nog steeds zowat de helft goedkoper is dan wanneer je een gelijkaardige multirotor van een ander merk wil aankopen.

Het leuke aan de Hubsan X4 Pro is bovendien de compabiliteit met het populaire Fatshark systeem voor videotransmisse en met de GoPro camera’s.

Alle technische specificaties van deze nieuwe quadcopter vind je op http://hubsanx4pro.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *