DJ Inspire 1 filmt in Antarctica

Frank-Stian Svingen uit Noorwegen is er in geslaagd om zijn DJI Inspire 1 te laten opstijgen vanop het cruise schip dat hem naar het uiterste zuiden van de aardbol voer.

Je ziet op de beelden het schip in volle vaart en enkele shots van de omgeving rond het schip. De spectaculaire film werd opgenomen in 4K en is te bekijken op Youtube in 1080p resolutie.

Het is één van de eerste opnames die gemaakt werden met een DJI Inspire 1 op dit continent, en het is één van de weinige waarbij een quadcopter opstijgt vanop een cruise-schip in volle zee.

De Inspire 1 heeft een “dynamic home point” systeem waarbij het de coördinaten berekent van een landing- en opstijgplaats die in beweging is, maar dat heeft Frank niet gebruikt.

antarctica2

De operator vliegt voor deze vlucht in GPS mode en bediende de drone manueel om te landen. “Het had te gevaarlijk geweest moest de Inspire tegen het schip aan vliegen of een kabel of iets dergelijks raken. De landingsplaats was daar te klein voor,” aldus de operator.

Het was volgens de maker overigens geen enkel probleem om aan zulke hoge snelheiden te filmen, “de Inspire 1 maakt haarscherpe beelden, ook bij deze snelheid, en is stabieler in de vlucht dan de Phantom 2.” aldus Frank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *