DJI Inspire 1 range test in Turkije

Ömer Gökçen wou de maximale afstand testen die hij kon vliegen met zijn DJI Inspire 1.  Hij organiseerde hiervoor een lange afstandsvlucht boven een kustgebied in Turkije.

Hoewel Ömer al tevreden is over het bereik van de standaard DJI Inspire 1 heeft hij voor deze lange afstandsvlucht gebruik gemaakt van extra versterking.  Zo modificeerde hij de standaard uitrusting en maakte hij gebruik van extra antenne’s en een sterker zendsignaal.

Met behulp van twee dubbele TP-Link 2414 antenne’s voor een verbeterde ontvangst en een dubbele Sunhans Booster op de 2.4 Ghz frequentieband kan hij de signalen met meer dan 30 dB versterken!

De maximale afstand tot de drone was 5.878 meter, oftewel bijna 6 kilometer! Uiteraard is de drone dan wel volledig uit het zichtsveld, maar dat leverde althans voor deze operator geen problemen op.

Om een idee te krijgen van de uitrusting en voorbereiding die hij voor deze vlucht en flight-range test maakte kan je kijken naar deze video:

Je ziet er mooie beelden van de DJI Inspire voor de vlucht en de speciaal hiervoor opgestelde antenne’s die voor de video- en datalink gebruikt werden.

Nog meer fantastisch mooie video opnamen met de DJI Inspire 1 vind je op het Youtube kanaal van Ömer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *