DJI Inspire 1 vliegt tot op 5149 meter afstand

Raphaël Siegrist gebruikt zijn drone professioneel voornamelijk voor het in kaart brengen van bosrijke gebieden in Zwitserland, maar onlangs vloog hij met zijn DJI Inspire 1 van Railay Beach naar Ko Poda, een eilandengroep in de zuidelijke provincie Kabi in Thailand.

Hij kon over zee de maximale afstand testen die de nieuwe DJI Inspire 1 met standaard uitgeruste zender en ontvanger aankan.

Je ziet in volgend fragment de onbewerkte beelden van deze vlucht naar de eilandengroep. Het duurt ongeveer vier en een halve minuut alvorens de maximale afstand bereikt is en de quadcopter terugkeert.

Het laatste gedeelte van de terugweg en de landing staan er niet op, dit werd opgenomen in het volgende bestand omdat de maximale grootte van de bestanden op de micro SD kaart in de quadcopter (die 4GB is) werd bereikt.

De operator vloog voor deze vlucht met een standaard uitgeruste DJI Inspire 1 quadcopter met een originele DJI TB48 batterij van 5700 mAh, en gebruikte ook de originele ongemodificeerde zender van DJI.

Het signaal verbrak op een afstand van 5149 meter waarop de Inspire 1 automatisch terugvloog naar punt van vertrek met de handige “Return To Home” functie.

Op het einde van de vlucht had de batterij van de Inspire nog 39% capaciteit over. De operator had al 55 eerdere vluchten gemaakt, en had er ook nu vertrouwen in dat de DJI Inspire 1 behouden zou terugkeren.

Sinds 1 maart 2015 is het in Thailand nu echter verboden om met een camera vanuit een quadcopter te filmen. Hiervoor kan je nu een boete van bijna $1.300 en tot één jaar gevangenisstraf krijgen.

Deze vlucht werd dan ook gemaakt voor het in voegen treden van die wet.

Bekijk nog meer video’s van Rafaël op het Youtube kanaal.