De Dromida Ominus Mini-drone

Toen ik onlangs de Drone Days beurs bezocht merkte ik dat een behoorlijk aantal mensen, zowel de geïnteresseerde huisvader als de misschien nog meer geïnteresseerde zoon, met een leuke doos naar buiten kwamen.

Deze mooie groene verpakkingen bleken afkomstig van een verkoopstand van een speelgoedwinkel. De winkel speelde handig in op de nieuwe hype rond de micro- en mini-drones door op de beurs een aantal leuke modellen aan te bieden van oa. Cheerson en Hobbico aan te bieden.

De mooie groene verpakking van de Dromida Ominus
De mooie groene verpakking van de Dromida Ominus

Het merk Hobbico is bij ons in Europa niet goed gekend. Nochtans hebben ze met de Dromida Ominus wel een leuke mini-drone ontworpen waarvan sommigen beweren dat hij onvernielbaar is.

Het is een complete Ready To Fly mini-drone van 238 mm met een radiozender, 6-assige gyroscoop, een herlaadbare LiPo batterij, een USB lader, en netjes voorzien van AAA batterijen voor de zender.

De vliegtijd voor de Ominus is ongeveer 12 minuten, daarna beginnen de LED lichtjes te knipperen als waarschuwing dat de batterijspanning te laag wordt. Met een aantal extra batterijen kan je de Ominus net zo lang vliegen als je maar wil.

De Dromida Ominus heeft verschillende modes waarin de gevoeligheid van de besturing wordt aangepast aan het niveau van de piloot.

bnr-ominus

In de “beginner” mode is de drone heel stabiel tijdens de vlucht zodat het makkelijk is om er op een rustige en veilige manier mee te (leren) vliegen. Binnenshuis is de drone dan ook uitstekend geschikt om je vliegkunsten te oefenen.

Voor de gevorderden is er een flip-knop waarmee je in de “stunt” mode gemakkelijk flips en rolls kan maken. In de “expert” mode is de drone zeer snel en beweeglijk en deze mode zou je best alleen in grote zalen indoor of outdoors gebruiken.

Deze mini-drone is makkelijk in gebruik, snel op te laden, en een droom om mee te vliegen. Het is een ideaal starters-pakket voor de behoedzame beginner die eens een drone wil uitproberen, of een leuk speeltje voor de gevorderde drone piloot door zijn vele verschillende vliegmodes die gaan van beginner tot expert.

Je kan deze drone voor € 69,95 bestellen bij oa. Top RC.