Dronexpert filmt zonsverduistering!

Waar velen door de dichte mist en bewolking niet in slaagden is Roger Borre van dronexpert.nl toch gelukt!

Hij heeft de zonsverduistering van 20 maart 2015 gefilmd met een drone die boven de wolken heen kon. Daarvoor trok hij naar het binnenland, omdat daar de kans op opklaringen het grootste was.

Met de nieuwe DJI Inspire 1 steeg hij op in de mistige omgeving van een streek nabij de Duitse grens. Daar kon hij de drone tot boven de wolken laten stijgen en het fenomeen wellicht als enige in de regio waarnemen en filmen!

Roger plaatste dit bijzonder unieke filmfragment op het net:

Je ziet in het filmpje dat het moeilijk is om een gedeeltelijke eclips te fotograferen, de operator worstelt met de instellingen om de eclips zichtbaar te maken.

De ND filter blijkt niet voldoende sterk om dienst te doen als “zonnebril” en de zon blijft als een grote gele vlek zichtbaar, zelfs met de DJI camera ingesteld op de kleinste sluitertijden.

De eclips gefilmd met de DJI Inspire
De eclips van 20 maart 2015, gefilmd met een DJI Inspire

Dan komt de drone expert op het idee om wat lager in de wolken te gaan vliegen zodat die kunnen dienst doen als filter, en het werkt!

Het resultaat is een bijzonder mooie video over één van de eerste pogingen van een amateur (astronoom/droneliefhebber) om een zonsverduistering vast te leggen met een drone.

Bekijk het professionele aanbod op de website van dronexpert.nl en je kan veel meer interessante video’s over drones vinden op het Youtube kanaal.