Fly geiser in Nevada

Een wondermooie video van een kleurrijk natuurfenomeen, gefilmd met een vaste DSLR camera én met een drone met GoPro camera.

Dat maakte de Amerikaanse fotograaf Justin Majeczky.

Fly Geyser ligt in de Amerikaanse staat Nevada en is een man-made gat in de grond waaruit constant mineraalrijk water spuit, omringd door vele terrassen is het één van de toeristische trekpleisters in de regio.

Het ligt in de fameuze Black Rock Desert in het noorden van de staat, waar ook het jaarlijkse ‘Burning Man Festival’ plaatsvindt.

De geiser werd 50 jaar geleden per ongeluk gecreëerd door het boren naar gas, door een slechte afwerking of een ander gebrek begon de geiser toen water uit de mond te spuiten. Vandaag reikt het water van de geiser tot op een hoogte van anderhalve meter.

De kleuren van de geiser worden bepaald door aanwezige algen op de mineraalrijke rotsen.

Voor het filmen van deze video gebruikte de regisseur een Canon 5d3 met Canon 24-70mm en EF 70-200mm II lens. Voor de luchtopnames gebruikte Justin een DJI Phantom 2 met H3-3D gimbal en een GoPro Hero3 camera.

Bekijk nog meer werk van Justin op het Vimeo kanaal.