“Vue par Frenchidrone” toont Bonifacio

Met trots stelt het team van Frenchidrone hun eerste video voor uit de serie  “Vue par Frenchidrone“, een reeks montages die de wereld zal laten kennismaken met luchtfotografie.

Voor de eerste aflevering trok het team er op uit naar Bonifacio, een oud pittoresk stadje op het eiland Corsica. De stad ligt aan een 80 meter hoge rotswand aan de krijtkust in het uiterste zuiden van het eiland, en ligt recht tegenover het Italiaanse eiland Sardinië.

Het thans zichtbare deel van de stad werd gebouwd rond 828 en genoemd naar hertog Boniface II van Toscane.

Corsica is Frans gebied in de Middelandse Zee en Bonifacio wordt dan ook gezien als de meest zuidelijke stad van Metropool Frankrijk in Europa.

De beelden werden gemaakt met een DJI Inspire 1. Het bedrijf kreeg deze maand van het Franse DSAC een vergunning voor het professioneel gebruik van een drone van het type DJI Inspire 1.

“Deze video vertelt het verhaal dat ons beroep rechtvaardigt,” aldus de maker van de video.

french6

Frankrijk is één van de eerste landen in Europa met een duidelijke wetgeving over het gebruik van drones. Hierdoor konden al meer dan 1600 bedrijven hun activiteit starten en meewerken aan de verdere ontwikkeling en toepassing van deze nieuwe technologie.

Zo is Frenchidrone bijvoorbeeld bezig met een parachute-systeem dat makkelijk zal kunnen worden geïnstalleerd op de DJI Inspire1 en zo een bescherming biedt tegen eventuele schade en verwondingen.

De module bestaat uit twee mini parachutes die worden gemonteerd op elk van de poten van de quadcopter. De electronica ervan opereert op de 2.4 Ghz frequentie band zodat het niet door het DJI Lightbridge systeem kan worden verstoord.

Parachute systeem geïnstalleerd op de DJI Inspire 1
Parachute systeem geïnstalleerd op de DJI Inspire 1

Er is een aanvraag voor de ontwikkeling van dit systeem in behandeling bij  het Franse Ministerie van Duurzame Ontwikkeling, en eens de goedkeuring er komt zou de module kunnen worden geïntegreerd op elke DJI Inspire 1!

Het systeem werd vorige week al met succes getest op een andere drone van DJI, de Flamewheel F450 zoals je kan zien in deze video:

https://www.youtube.com/watch?v=YlhWbhnwHdk

Franse bedrijven kunnen zich dus nu al profileren en meewerken aan de verdere ontwikkeling van drones.

Ook sommige Belgische bedrijven gaven al aan geïnteresseerd te zijn om naar Frankrijk verhuizen door het ontbreken van een wettelijk kader rond het gebruik van drones in ons land.

Bezoek de website van de makers van deze videoserie op http://www.frenchidrone.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *