De Walkera Voyager 3 Dual-Navigation Quadcopter

Met de nieuwe Voyager 3 quadcopter komt fabrikant Walkera met een opvolger voor haar populaire Scout X4 model én met een stevige concurrent voor de DJI Inspire 1.

Beide types zijn qua specificaties erg vergelijkbaar, al heeft de Walkera een techniek bedacht die de gimbal tijdens de vlucht in beweging brengt zodat de camera in alle hoeken ongehinderd kan filmen.

De DJI Inspire 1 doet weliswaar hetzelfde, maar doet dit door het opheffen van het landingsgestel, wat eventueel bij een mankement de veiligheid van de vlucht in het gedrang zou kunnen brengen.

De promotionele en installatie video staan alvast online.

Specificaties

De Walkera Voyager 3 weegt 3,75 kg en komt met een 3300 mAh 8S (29,6V) LiPo batterij waarmee een vliegtijd van 20 à 25 minuten kan worden gehaald.

De Devo F12E zender – die ook bij de Scout X4 , de QR X350 PRO en Tali H500 modellen komt meegeleverd, is voorzien van een 5 inch LCD monitor waarop je live de beelden van de camera kan zien met alle nodige telemetrie informatie.

De bijgeleverde F12E zender met FPV scherm
De bijgeleverde Devo F12E zender met FPV scherm

De videobeelden hebben een bereik van 500 à 1000 meter. Het controlebereik van de zender is volgens de fabrikant 1 à 2 kilometer. Je kan de Voyager 3 besturen via het scherm op de Devo zender of ook met de gratis verkrijgbare GCS app op je iphone of smartphone.

De video transmissie gebeurt op de 5.8 GHz band en op de zender staan een aantal LED indicators met controlesignalen voor het apparaat, zoals voor de baromter en het GPS signaal.

Tijdens de vlucht kan je kiezen uit verschillende vliegmodi, waaronder een “auto-cruise” mode waarbij de drone automatisch rond een afgebakend gebied blijft vliegen, en natuurlijk heb je ook een return-to-home functie en failsafe mechanisme voor wanneer het contact tussen de zender en de Voyager 3 zou uitvallen.

De geïntegreerde camera zal beelden opnemen in 4K resolutie aan 20 FPS en hangt aan een 3-assige gimbal die zo is gemonteerd dat je tijdens de vlucht het volledige 360° panoramische view ongehinderd kan opnemen.

Zoals we zullen zien in volgende video’s kan de Voyager 3 niet alleen het GPS systeem maar ook het Russische GLONASS satelliet-systeem gebruiken voor de navigatie.

Eerste video’s

Een paar vroege testvluchten met het prototype van de Voyager 3 kan je ook al bekijken. Dit test-model heeft de Walkera 4K camera nog niet, maar is voorlopig uitgerust met een 1080p camera.

Een andere testvlucht met dit prototype zien we op :

en sommige hebben hun Voyager 3 prototype al gecrasht:

Een unboxing video van DIY  Drones staat ook al op het net.

Wordt verwacht..

Dit alles komt voor een prijs die ongeveer duizend euro goedkoper is dan die van het vergelijkbare model van concurrent DJI, de Inspire 1.

De verkoopprijs is momenteel €2,194.77. De release date van deze nieuwe Walkera Voyager 3 wordt verwacht voor midden april 2015.

Je kan deze quadcopter nu al vooruit bestellen bij banggood.com.