De verbluffende luchtfotografie van Amos Chapple

De getalenteerde fotograaf Amos Chapple publiceert zijn werk al sinds 2003 in verschillende kranten en tijdschriften.

Zijn vaak unieke foto’s verschijnen met regelmaat in een aantal van de belangrijkste media zoals het Engelse The Guardian en het Italiaanse Vanity Fair magazine.

Met zijn werk biedt Amos een tegengewicht voor het grote aanbod uit ramp- en conflictgebieden. Zijn reportages gaan over neutrale en positieve onderwerpen die niets te maken hebben met vernietiging of het verloren gaan van dingen.

De Nieuw-Zeelandse fotograaf krijgt bovendien ook veel aandacht door zijn werk als drone fotograaf. Met een camera onder zijn DJI Phantom quadcopter bezocht hij al tientallen van de mooiste plekken op aarde. Vaak legde hij die vast nog voor regelgeving en wetten hem dat konden verhinderen.

Bij zijn reizen doorheen de meer dan 60 landen en regio’s in Europa, Indië en Rusland besteedde hij tot ongeveer de helft van de tijd aan luchtfotografie, als de lokale weersomstandigheden en regels het hem toelieten.

Op zijn pagina www.amoschapplephoto.com/air/ zien we een selectie van een aantal prachtige aerial foto’s uit zijn collectie.

In een interview met BBC World verklaart de fotograaf dat woorden als ‘creativiteit’ en ‘regels’ niet goed samengaan. Voor vele opnames was hij dan ook snel in de weer en maakte hij een drie tot vijftal vluchten per onderwerp alvorens het hazepad te kiezen.

Het volledige interview kan je vinden op facebook via deze link en de video staat momenteel ook op Youtube:

Een zestal maanden geleden zette Amos nog unieke drone foto’s van het Kremlin in Moskou online. De foto’s kwamen uit een reeks die hij maakte in opdracht van een reisbureau uit Moskou en moest enkele van de mooiste plekken van de stad in beeld brengen.

Deze bijzondere collectie drone foto’s van boven het Kremlin haalde de wereldpers, ze geven een uniek beeld van de anders één van de meest afgeschermde plekken van het land. De foto’s werden evenwel allemaal gemaakt zonder een vergunning af te wachten.

De website van Amos vinden we op www.amoschapplephoto.com