Epische sprint om drone te redden

Het is de nachtmerrie voor elke drone eigenaar, een batterij die leegraakt boven zee.

De 34 jarige Ryan Chatfield uit Australië zette een filmpje online waarin te zien is hoe hij na een legendarische sprint zijn drone nog net van de ondergang kan redden alvorens die de zee zou induiken.

Deze maandag was hij met zijn Phantom 2 de zonsondergang aan het filmen aan een strand nabij Perth, toen plotseling het noodlot toesloeg en de batterij leeg raakte.

Na een sprint van zo’n 200 meter over het strand, klauterde en viel hij over de rotsen en gooide hij z’n hele lichaam in de strijd om de drone uiteindelijk zo’n 20 à 30 centimeter boven het water op te vangen.

Ik heb de drone nog maar een paar weken, en ik heb een beginnersfout gemaakt, maar ik had de batterij gecontroleerd voor de vlucht en dacht dat die nog genoeg capaciteit had om de opnames te maken,” aldus Ryan.

Als de batterij leeg is gaat het toestel automatisch de landing inzetten en heeft de operator er geen controle meer over.

Op dat moment stond ik even perplex naar de drone te kijken tot ik besefte wat er zou gaan gebeuren. Dan rende ik zo hard als ik kon om mijn drone te redden.”

De drone had een waarde van zo’n 2000$. De video werd op twee dagen tijd al een half miljoen keer bekeken en verscheen al in kranten en online magazines.