Indiase politie zet bewapende drones in

Indië wordt het eerste land ter wereld dat bewapende drones zal gebruiken om een menigte uit mekaar te drijven.

De Indiase politie zal in de noordelijke provincie Uttar Pradesh’s Saharanpur aan crowd-control gaan doen met behulp van drones die geladen zijn met verfbolletjes en pepperspray.

Riot Control Drones

In de regio werden al vaker drones ingezet bij grote evenementen, en in risico-gebieden, maar die missies bleven tot nu toe beperkt tot het surveilleren van de mensenmassa, opsporen van verdachte handelingen, en het in het oog houden van verdachte individuen.

Intussen is de Indiase politie echter zo overtuigd van het nut van deze drones dat ze de drones niet meer huren maar ineens aankopen.

Een politiechef van de noordelijke stad Lucknow verklaarde aan de Indian Times dat de politie onlangs vijf nieuwe riot control drones had besteld die geladen kunnen worden met pepperspray,

“We have purchased five drone cameras with capacity of lifting two kg weight. They can be used to shower pepper powder on an unruly mob in case of any trouble ….”

Crowd Control

Indië is niet het eerste land dat er al aan dacht om drones in te zetten tegen activisten.

In 2014 bood de Zuid-Afrikaanse drone fabrikant Desert Wolf een aantal exemplaren aan van haar Skunk Riot Control copter aan Turkije en Zuid-Afrika om er te worden uitgetest bij betogingen. In Zuid-Afrika zou dat oa. gekund hebben bij de protesten van de stakende mijnwerkers.

Ook in Amerika gaf de U.S. Border Police in uitgelekte documenten al te kennen geïnteresseerd te zijn in een met niet-dodelijke projectielen uitgeruste drone die mensen zou moeten “immobiliseren.”

Skunk Riot Control Copter

De Skunk Riot Control copter is een octocopter die geladen is met een batterij aan paintballen en pepperspray.

Het toestel zal vanuit de lucht gericht doelwitten kunnen markeren en bestoken met niet-dodelijke projectielen. Dit moet helpen om een oncontroleerbare mensenstroom te stoppen zonder het publiek en het veiligheidspersoneel in gevaar te brengen.

Een overzicht van dit model zien we in deze video:

De Skunk Riot Drone heeft 4 magazijnen die elk tot 20 bolletjes per seconde kunnen schieten. 80 projectielen per seconde is volgens het bedrijf voldoende om elke menigte te kunnen stoppen. De drones hebben een capaciteit van 4000 bolletjes.

De drones worden ook uitgerust met Bright Eye Safe Lasers, infra-rood en warmtegevoelige camera’s, en met luidsprekers, wat het de politie mogelijk zal maken om te communiceren met de menigte.

Het zijn krachtige octocopters die kunnen bediend worden door één operator met het Pangolin ground station dat ook elke actie van de operator registreert.

De Skunk Riot Control copter heeft met de grote 16 inch propellers een groot draagvermogen en kan een totaalgewicht van 45 kg in de lucht brengen.

De drones van de Indiase politie zullen zo’n $1.000 per stuk kosten, een bereik hebben van zo’n 600 meter en vanaf deze maand al kunnen worden ingezet.

One thought on “Indiase politie zet bewapende drones in

  1. Desert Wolf South Africa has NOT sold any of our units to India as yet. Our systems is much larger than what is in these latest reports, lifting more than 20 KG and we only sell to customers who wants at least 50 units – serious and professional users. We will be at the LAAD military exhibition in Rio de Janeiro from 14 April to 17 April on the South African pavilion.

Comments are closed.