Multi-rotors domineren in sci-fi kortfilm

Gigantische quadcopters domineren de skyline in de futuristische kortfilm “Sundays” die onlangs werd uitgebracht.

De film verplaatst ons naar de donkere toekomst van Mexico. Het is een donkere, filosofische science-fiction kortfilm waarin multi-rotors ons met tientallen camera’s in de gaten houden

sundays13
Huizenhoge drones lijken tonnen aan vracht te vervoeren.

Mischa Rozema debuteert met deze film en kreeg hiervoor veel steun van de internationale gemeenschap dankzij een Kickstarter project. Doorspekt met diep filosofische gedachten zien we in de kortfilm een aantal keren futuristische helikopters met een enorme draagkracht.

sundays5
“Gears, forever rotating…”

Met donkere onderliggende gedachten als “Gears, forever rotating…” wordt ons een een toekomst voorgeschoteld waarin grote multi-rotors de lucht lijken te gaan domineren.

Bekijk deze verbluffende film op Vimeo:

De muziek van deze science-fiction kortfilm is van Ben Lukas Boysen en de film werd in 2015 uitgebracht door PanicPictures.

Dat deze donkere toekomstvisie niet zo heel veraf meer is bewijst het Amerikaanse leger alvast met haar plannen voor het ontwikkelen van nieuwe multi-rotor helikopters.

De V-280 Valor tiltrotor van Textron’s Bell Helicopter heeft twee hoofdbladen, en de SB>1 Defiant, het resultaat van de samenwerking tussen Boeing and Sikorsky, is een toestel met tegen elkaar in draaiende hoofdbladen en een stuwpropellor achteraan.

artist impression
Artists’ impression van de toekomstige generatie helikopters

De eerste testen met deze nieuwe toestellen zouden al beginnen in 2017, de eerste prototypes zouden dan gebouwd kunnen worden tussen 2022 en 2024, en tegen 2030 zouden ze operationeel kunnen zijn .