Watervallen gefilmd met een drone

Watervallen lenen zich perfect tot het maken van prachtige lucht-cinematografie.

De vanop een afstand langzame beweging van het vallende water, gecombineerd met het grote zichtveld van een drone camera maakt van watervallen een geliefd onderwerp voor drone-cinematografen.

Nieuw-Zeeland

Zo ook voor de mensen van Air Reel productions, twee enthousiaste drone professionals uit de Verenigde Staten. Zij werken aan een aerial video met beeldmateriaal van gletsjers in Nieuw-Zeeland .

Als klein voorsmaakje hebben ze een sampler met een waterval aan de Foxgletsjer, aan de westkust van het zuidelijke eiland online gezet.

“This is just a mini teaser of some of the footage we captured during our recent trip to New Zealand. We have captured some of the most spectacular images we have seen to date; the final edits will take a while so we can make justice to what we witnessed. For now, enjoy samples like this one!”

De Foxgletsjer is meer dan 13 kilometer lang en legt op haar pad een hoogteverschil af van zo’n 2600 meter om vervolgens uit te monden in het regenwoud, niet ver van de kustlijn.

Bekijk nog meer video’s van Air Reel Productions op dit Vimeo kanaal.

British Colombia

Aan het andere eind van de wereld, in British Columbia, een staat in het westen van Canada, zijn de Kinuseo Falls één van de mooiste van de regio.

Amateur fotograaf Brandon Braam probeert er elke week een drone video op het net te plaatsen.

Als lid van de ‘Wolverine Nordic and Mountain Society’ heeft hij een passie voor de schoonheid van de natuur rond zijn stad en post hij al enige tijd verbluffende video’s uit zijn streek, dat hij een geologisch park noemt.

Deze waterval is met zijn 60 meter hoger dan de beroemde Niagara Falls, maar ligt in een afgelegen gebied van het uitgestrekte Murray River in Monkman Provincial Park.

Met een rugzak met daarin een Phantom Vision + trok Brandom er op uit om deze unieke video te kunnen maken.

Bekijk nog meer video’s van Brandon op dit Vimeo kanaal.

Zwitserland

En ook in Europa hebben we watervallen. De Rheinfall is de grootste waterval van Europa en ligt in het Zwitserse stadje Schaffhausen, niet ver van de grens met Duitsland.

De waterval is 150 meter breed en 23 meter hoog. Op een mistige ochtend filmde Romeo Durscher er met zijn DJI Inspire 1.

Romeo Durscheris naast onderzoeker bij NASA’s Solar Dynamics Observatory aan de Universiteit van Stanford, ook een getalenteerd drone fotograaf.

Samen met Mark Johnson is hij het bedrijf Visual-Aerials gestart om filmopnames met behulp van drones te kunnen realiseren.

Sinds eind vorig jaar is Romeo Durscher ook werkzaam bij drone fabrikant DJI als ‘Director of Education“. DJI wil met deze nieuwe afdeling de wereld informeren over hoe we drones veilig kunnen gaan gebruiken.

Bekijk nog meer video’s van dit duo op dit Vimeo kanaal.

Niagara Falls

Ook de beroemde Niagara Falls werden al vaak met drones in beeld gebracht. Zo filmde Dan Oshier er onlangs toen een groot gedeelte van de waterval bevroren was.

Deze opname werd gemaakt met een DJI Phantom 2 en met toestemming van de lokale parkwachters boven het Amerikaanse gedeelte van dit natuurspektakel.

Ook Christopher Walsh van Phoenix Aerial Media kon al er verschillende mooie opnames maken, zoals is te zien in deze twee video’s.

De originele beelden werden gemaakt met een DJI Phantom 2 met GoPro Hero 4 Black camera.

https://www.youtube.com/watch?v=L2m5Qn1_G4k

Je kan deze video’s dan ook bekijken in de verbluffende 4K resolutie.

https://www.youtube.com/watch?v=yTru0Ncmcyc

Bekijk nog meer aerial video’s van dit bedrijfje op dit Youtube kanaal.