Drone als natuurbeschermer

Geïnspireerd door internationale projecten tegen stroperij in Afrikaanse natuurreservaten pakt dronexpert.nl uit met een nieuwe professionele service voor de bescherming van wilde dieren in Nederland.

Hiervoor kunnen zij nu gebruik maken van een drone met warmte-gevoelige FLIR camera die dieren op grote afstand kan registeren.

Omdat dieren het beste vanuit de lucht kunnen worden gezien is een drone het ideale instrument gebleken om voor wildbeheer te worden ingezet, bijvoorbeeld om pasgeboren jongen van maaimachines te redden.

De toepassing zou handig kunnen zijn voor natuurbeheerders en jagers, maar ook het Nederlandse Staatsbosbeheer en de stichting Natuurmonumenten zouden er gebruik van kunnen maken.

Iedereen kan vanaf nu de camera inclusief drone met vier batterijen huren, wat overeenkomt met ongeveer een uur vliegtijd. Voor eigenaars van een Phantom Vision 2+ V3 is er ook de mogelijkheid om de camera zelf aan je drone te koppelen.

Een demonstratie van deze drone kan je zien in dit filmpje:

De camera is te bedienen met een smartphone en heeft tal van mogelijkheden zoals het inkleuren van een bepaalde temperatuur, zoomen, snapshots, palette’s of overschakelen naar de geïntegreerde daglicht camera.

Om de drone als natuurbeschermer te promoten plaatste dronexpert nu een filmpje online:

Alle informatie over deze service en de beschikbare opties vind je op deze pagina.