Cheerson CX-10C, ‘s werelds kleinste drone met camera

Hij is kleiner dan een handpalm, kost minder dan € 20 in Chinese export en heeft een camera. Het is de fantastiche Cheerson CX-10 C, een nanoquad met een zeer slimme besturing die iedereen makkelijk onder de knie zal krijgen.

De Cheerson CX-10C wordt geleverd met een aparte zender die goed in de hand ligt, en een bereik heeft van ongeveer 15 meter.

De nanoquad loopt op een single cell batterij van amper 120 mAh, en heeft daarom een wat beperkte vliegtijd van 2 tot 4 minuten. Het opladen van de batterij duurt gelukkig niet te lang, ongeveer 25 minuten.

Het model is 4 centimeter breed en 2 centimeter hoog, heeft een zes assige gyro en kan 360° flips en turns maken. De camera heeft een resolutie van 0.3 Mp en je kan er foto’s en video opnamen mee maken. Er is een plug voorzien voor de USB lader en er is plaats voor een micro SD memory card om de foto’s en video op te slaan.

De Cheerson CX10-C is zeer goedkoop geprijsd: Voor minder dan €20 heb je ‘m al in Chinese export. De goedkoopste is zoals altijd de website Banggood:

Cheerson CX-10C 2.4G 6-Axis Gyro RTF Mini Drone With 0.3MP Camera voor € 19,67