Drone Racing League in het Miami Dolphin Stadium

Drone racing wordt de sport van de 21e eeuw, dat verwacht althans een collectief in het Amerikaanse Florida. Zij hielden een eerste private drone race in het grote Miami Dolphin stadium, en de bedoeling is om er dit jaar nog vijf andere te organiseren en een heuse competitie op te starten. Het spelen van videogames is een professionele sport geworden die jaarlijks meer dan $700 milljoen dollar genereert, dus waarom drone racing niet?

De Drone Racing League heeft momenteel 12 piloten en hoopt dat de sport in de toekomst veel kijkers zal gaan lokken.

De drones werden speciaal voor deze wedstrijden gebouwd en halen snelheden tot 130 km/u. Sfeervol verlichte checkpoints markeren het parcours van de wedstrijd, die niet alleen rond het stadium, maar ook binnen in de gangen doorgaat.