Drone racing wordt wereldnieuws

De mediastunt van de Drone Racing League in het Miami Dolphins stadium werd een groot succes en haalde volop aandacht van de mainstream media.

Op nieuwszenders als Fox en BBC, maar ook in Time Magazine komt drone racing voor het eerst uitvoerig aan bod. Op bekende fora vragen drone en RC liefhebbers zich af hoe ze tegenover deze vraag om massale aandacht moeten aankijken.

Na de promotiestunt in Florida pikte ook de Franse media het fenomeen op.

Het valt meteen op dat de zogenaamde race drones een bijzondere bouw hebben en bijzonder goed te controleren zijn. Ze vliegen behendiger dan de normale consumenten drones, en dat heeft zo zijn redenen.  Het verschil tussen een gewone drone en een race drone wordt in onderstaande afbeelding duidelijk:

race vs foto

Race drones hebben een uiterst precieze flight controller die een behendige besturing mogelijk maakt, en zijn niet afhankelijk van satellieten om hun posities te bepalen.

Alle deelnemers aan de wedstrijden van de League vliegen met hetzelfde type drone, de DLR racer type 2.

Die is speciaal voor deze wedstrijden ontworpen en heeft een groot vermogen. Ze halen een topsnelheid van zo’n 130 km/u. Eén van de speciale technologische snufjes is de TBS Crossfire TX, een module die een sterke communicatie-link tussen drone en zender garandeert. Zo kunnen de racers profiteren van een lage latency tijd bij het ontvangen van de live beelden. Dat is uiteraard belangrijk voor de wedstrijd.

In deze promotionele video van de Drone Racing League zien we hoe het er achter de schermen zo ongeveer aan toegaat.

De Amerikaanse regels zijn relatief soepel omtrent het houden van drone wedstrijden, ze kunnen bijvoorbeeld ook in open lucht worden gehouden. Ook kan de piloot de benodigde drone-bril gebruiken voor de FPV en genieten van de maximale “game” ervaring. Sinds midden vorig jaar lijkt drone racing hier dan ook als eerste uit de startblokken te komen, al werden er ook in Europese landen al een aantal wedstrijden gehouden.

Volgens DRL zal 2016 het jaar zijn waarin de wereld drone racing ontdekt, en ze hopen dat de hele wereld de wedstrijden uiteindelijk rechtstreeks kan gaan bekijken op TV.

Wil je zelf aan drone racing gaan doen, dan raden we de uitstekende Racer drones aan van Eachine. Ze komen compleet Ready To Fly, inclusief analoog scherm voor de snelle videoverbinding. Het meest populaire model is de Eachine Racer 250 FPV voor € 279!