Nominaties NYC drone film festival 2016

De nominaties voor het tweede New York City Drone Film Festival zijn bekend. Wat opvalt is het grotere aantal nominaties van commerciële drone video’s. Zo is Cirque du Soleil genomineerd met hun kortfilm “Sparked”. Ook National Geographic is genomineerd met hun drone film “Lava Chaser”, alsook NBC news met hun drone film die de ravage toont na de aardbeving in Nepal.

Ook de populaire film van de filmmakers Todd Thorin en Joseph & Michael uit South-Dakota is genomineerd, die filmt een man die een lamp vervangt bovenop een 450 meter hoge TV antenne. Deze film werd gemaakt met een Phantom 2 met GoPro en zogenaamde “drone goggles” voor de FPV.

Helaas riskeren de mannen een boete van $ 10,000 voor het commercieel gebruik van de film omdat de maximale hoogte opgesteld door de FAA slechts 120 meter is, en de drone geen toelating heeft voor commerciëel gebruik. Dat had ook moeilijk gekund, een eerste commerciële vlucht met een drone in Amerika werd pas een half jaar eerder toegestaan, aan olie-gigant BP.

Wat opvalt is dat de meeste films dan ook ver buiten de landsgrenzen werden opgenomen. Een aantal films werden in Europa gemaakt, zoals de prachtige Mont Saint Michel video van Jerémie Eloy (Frankrijk), “Flying through Dresden” van Stefan Mueller (Duitsland) en “Sunrays in de mist” uit Estland. Ook uit de Verenigde Arabische Emiraten komt een inzending, een drone video over een race met kamelen.

Een teaser met clips uit de inzendingen van vorig jaar:

Dit jaar ontving het festival 330 inzendingen uit 45 landen. Onder de juryleden bevingen zich Yahoo stichter David Pogue en architekt Bjarke Ingels. Het festival zal gehouden worden tussen 4 en 6 maart 2016 in het Directors Guild of America Theater, New York.

Bezoek de website van het New York Drone Festival 2016.