‘s Werelds kleinste thermische camera drone

Ook in Duitsland staat de ontwikkeling van nieuwe drone technologie niet stil. De “Thermal Capture MiniAv” is een micro-quadcopter die werd ontwikkeld door TeAx technology. Het is de lichtste en kleinste drone of quadcopter met een warmtegevoelige camera, veel kleiner dan de drones met een FLIR Vue en VuePro.

De micro-drone weegt amper 5 gram maar heeft een thermische camera die live een analoog videosignaal doorstuurt (PAL of NTSC) in 80×60 pixels of 160 x 120 pixels resolutie aan 9 Hz. Dat lijkt weinig, maar in de video wordt duidelijk dat dit in feite al redelijk is voor een degelijke detectie van warme objecten.

De drone kan autonoom opereren, er is dus geen pc of andere connectie nodig, een DC voeding is voldoende. Dit gebruiksgemak was een van de doelstellingen bij de ontwikkeling.

De ThermalCapture MiniAv is nu te koop, en komt ready-to fly gelevered. Desgewenst kan het ook aangepast worden met bijvoorbeeld een sterkere behuizing of met andere modificaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *