Winter in Helsinki

Het is al een tijd geleden dat een mooie video aan bod kwam, maar via drones.nl viel ons oog op deze interessante en vooral mooie video.

Hij werd in winterse temperaturen ver onder nul gemaakt in de haven van Helsinki. Het is zeker niet aan te raden om bij -25°C met een drone te gaan vliegen, maar deze enkeling waagde er zich toch aan.

De GoPro gaf het gelukkig eerder op dan de batterij van de Phantom 2 waardoor de vlucht met succes kon worden beëindigd.

Overigens kregen alle DJI Phantoms deze winter een belangrijke upgrade die ervoor moet zorgen dat de batterij niet plotseling uitvalt als gevolg van koude temperaturen. Die kunnen namelijk een voltage drop veroorzaken waardoor de drone zomaar uit de lucht zou kunnen vallen.

Om beter te kunnen omgaan met koude temperaturen zal de voorstuwingskracht automatisch aangepast worden volgens de temperatuur van de batterij en de voltage van de batterij cellen.