De Hubsan H501S FPV

Hubsan H501S X4

De nieuwe Hubsan H501S X4 FPV 5,8 Ghz quadcopter is uitgerust met een ingebouwd GPS navigatiesysteem en kan vliegen in Headless mode, Altitude Hold, GPS lock en Follow-Me mode.

h5011SHet prachtige, futuristische design is niet het enige interessante aan deze nieuwe mini quadcopter.

De nieuwe Hubsan H501S beschikt over een heleboel geavanceerde functies en biedt vele mogelijkheden.

Bestellen

[wpsm_comparison_table id=”11″ class=”center-table-align”]

First Person View

De quadcopter is voorzien van een sterke zender voor de videotransmissie zodat je er makkelijk in First Person View mee kan vliegen. Het videosignaal gaat via de 5,8 Ghz band en het controlesignaal voor de besturing gaat via de klassieke 2,4 Ghz wifi frequenties.

GPS navigatie

De GPS van de quadcopter zal gemiddeld een tiental GPS satellieten kunnen ontvangen, de GPS in de zender iets minder.

In de handleiding staat dat Follow Me mode zal werken van zodra de GPS van de zender en van de quadcopter de signalen van minstens 6 satellieten kan ontvangen.

GPS mode werkt uiteraard alleen in de buitenlucht en dus niet op indoor locaties.

RC Zender

Op de zender vinden we een GPS switch die de GPS lock mode activeert en er is een knop voor het nemen van foto en video. Er is gelukkig ook een RTH (Return To Home) switch die uiteraard alleen werkt wanner de GPS is ingeschakeld.

De standaard meegeleverd zender heeft een ingebouwd schermpje voor de live video feed en lijkt erg op de zender van de Hubsan H107 D+ FPV micro-drone.

De resolutie van de 4,3″ FPV monitor in de zender is 720 x 480. Je kan bij de aankoop echter ook kiezen uit verschillende zenders. Je kan bijvoorbeeld ook de gesofisticeerde Android System Remote Controller H7000 gebruiken met een dual-core 1 Ghz processor en een 720p IPS LCD scherm die meegeleverd wordt met de Hubsan X4 Pro.

Telemetrie

Op het scherm wordt de batterijspanning van de quad en van de zender weergegeven, en een heleboel telemetrie gegevens zoals de afstand tot de quad, de snelheid en de pitch en roll hellingshoek. Handig is ook de weergave van een timer bovenaan het scherm, zodat je goed kan volgen hoelang de drone al in de lucht hangt.

H501SremoteOp het scherm zien we de GPS coördinaten van de drone én van de zender, en een indicatie van de batterij spanning van beide toestellen.

De zender vraagt veel van de 4 x 1,5V AA batterijen en de weergave van de batterijspanning van de zender is dus geen overbodige luxe. Het is daarom aan te raden om hiervoor alkaline batterijen te gebruiken.

Camera

De camera is een 1080p camera die in full HD kan opnemen aan 30 fps met een bitrate van 17 Mbit/s. Er is wel wat yello zichtbaar in de opnames dus je kan er geen professionele opnames van verwachten, maar voor een camera zonder gimbal kan je dat ook niet verwachten.

De full HD camera bewaart het foto en video materiaal op de micro-SD kaart in de quad, maar je kan ook de live video feed opnemen via de zender.

Er is een USB slot voorzien om de zender met de computer te verbinden voor eventuele firmware upgrades.

Kompas calibratie

H501S SDe quad beschikt over 4 KV1650 PM1806 brushless motoren die makkelijk kunnen worden vervangen ingeval één van de motoren het zou begeven.

Een klein ongemakje is dat je voorafgaand aan elke vlucht het kompas moet kalibreren.

Gelukkig is het een eenvoudige procedure die niet al te veel tijd in beslag neemt. Na het kalibreren van het kompas is de drone vliegklaar.

GPS mode

In GPS mode zal de drone met een kleine drift op dezelfde positie blijven. De quadcopter is ook relatief goed bestand tegen forse windstoten.

De Hubsan H501S X4 is geen FPV racer maar is toch zeer wendbaar en kan een behoorlijk snelheid halen. De quadcopter haalt gemakkelijk een hoogte van 120 meter, en volgens de fabrikant is het controlebereik ongeveer 300 meter.

Batterij en vliegtijd

De batterij is een 2700 mAh 7,4V 10C die een vermogen levert van 20 Wh. Dat is best veel en deze quadcopter heeft dan ook een bijzonder lange vliegtijd van maar liefst 20 minuten!

De batterij is veel kleiner dan vergelijkbare 10S batterijen en kan maar net in het batterijslot. De aansluiting gaat via een EC2 connector.

De batterijlader kan de batterij opladen in ongeveer 150 minuten (2 uur 30 minuten.)

Demonstratie

Bekijk deze demonstratie video van deze quadcopter:

Nu kopen

De Hubsan is te koop vanaf 2 maart 2016 via Chinese export website Banggood en nu al te bestellen in voorverkoop aan de interessante prijs van € 261.

Klik hier voor alle specificaties:

Hubsan H501S X4 5.8G FPV Brushless With 1080P HD Camera GPS RC Quadcopter RTF