DJI verzekering dekt schade na crash

Het wordt vaak vergeten bij de aankoop van een nieuwe DJI drone, maar deze quadcopters kunnen door de ondeskundigheid van de piloot ook wel eens crashen.

Omdat de kost voor de reparatie na een crash soms duur kan uitvallen biedt DJI daarom nu een verzekering aan die de schade aan het toestel dekt.

DJI Care

Het DJI Care plan is ongetwijfeld bedoeld om meer beginnende drone liefhebbers aan te trekken die ongerust zijn over het mogelijks crashen van hun eerste drone.

De verzekering dekt de schade aan het toestel, de gimbal en de camera. Schade aan propellors, batterij en remote control wordt evenwel niet gedekt.

Er zijn twee verzekeringsplannen beschikbaar, het eerste plan is geldig voor 6 maanden, het tweede geldt voor de termijn van 1 jaar. In die periode heeft U altijd recht op gratis herstelling.

Voorwaarden

De verzekering dekt de schade onder volgende voorwaarden:
1. Fout door de operator 
2. Schade na het verlies of wegvallen van het signaal
3. Schade na een Crash of ander ongeluk

Prijzen

image006Voor de verzekering van een DJI Phantom 3 Standard betaal je € 159 per jaar

image005Voor de verzekering van een DJI Phantom 3 Advanced betaal je € 219 per jaar

image007Voor de verzekering van een DJI Phantom 3 Professional betaal je € 299 per jaar

image008Voor de verzekering van de nieuwe DJI Phantom 3 4K  betaal je € 219 per jaar

inspire1 20Voor de verzekering van een DJI Inspire 1 V2.0 betaal je € 749 per jaar

 

Total Loss

Wanneer de schade meer dan 80% bedraagt wordt de drone gezien als “total loss” en kan je vragen om het toestel te vervangen. Er is dan ook korting voorzien wanneer je contract ten einde loopt.

Het is geen goedkope verzekering, de kostprijs loopt op tot bijna een vierde van de aankoopprijs van de drone, maar iedereen die al eens een gecrashte drone heeft zien herleid worden tot een hoopje schroot zal er wellicht al eens aan denken om een verzekering af te sluiten.

Verantwoord gebruik

Het DJI Care plan kan alleen tegemoetkomen wanneer de quadcopter beschadigd wordt na onvoorzichtig gebruik of door een ander ongeval, maar niet bij verlies, waterschade, of kleine schade die de vliegeigenschappen van de quadcopter niet beïnvloeden.  Ook wordt er geen bedrag uitbetaald wanneer de schade ontstaat door het gebruik in onverantwoorde omstandigheden.

Je kan vanaf nu de verzekering afsluiten bij de aankoop van de drone of door een DJI Care plan te bestellen via de officiële winkel in de DJI Store.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *