DRL kwalificatie race is een succes

Bij de Amerikaanse Drone Racing League zijn de kwalificatierondes beëindigd van de eerste heuse DRL race in het grote Miami Dolphins stadium.

In het eerste deel van de DRL race worden 3 kwalificatierondes gehouden waarbij in totaal 12 piloten in groepjes van 4 proberen om de snelste te zijn. Voor elke kwalificatieronde worden er drie heats georganiseerd. Eindig je buiten de tijd van 2 minuten dan worden er geen punten toegekend.

Aan de wedstrijd doen er 9 Amerikanen mee, één deelnemer komt uit Brazilië, één uit Mexico, en één uit Australië.

De wedstrijdorganisatie voorziet de deelnemers van hun zelf ontworpen race drones zodat er geen concurrentie kan bestaan tussen verschillende modellen. Deze snelle drones wegen 800 gram, halen een snelheid van 130 km/u en kunnen dankzij een sterke zender voor de live videoverbinding over vele honderden meters de FPV (First person View) in stand houden.

Een eerste video toont de verkenning van het parcours:

In de halve finale worden slechts 8 piloten toegelaten.

Omdat er na de drie kwalificatierondes een gelijkstand is tussen DRL piloten Ken Flying Bear Loo en Bapu wordt er ook een spannende tie-break wedstrijd bedacht.

Hier volgen we Flying Bear en Bapu die in deze tie-break strijden voor een plaats in de halve finale.

We zullen niet verklappen wie er gewonnen heeft, daarvoor bekijk je best eerst bovenstaande video.

De kwalificatierondes zijn nu afgerond en de 8 beste piloten zijn geselecteerd om te gaan strijden in de aankomende halve finale.

Bekijk in deze video hoe de volledige kwalificatiesessie is verlopen.

Na deze spannende kwalificatie volgt straks de halve finale waarbij 8 piloten 3 pogingen zullen doen om te proberen bij de top 4 te eindigen.

De 4 beste piloten zullen dan uiteindelijk strijden voor een podiumplaats in de finale.

Of deze wedstrijden ook in Europa kunnen doorgaan is nog maar de vraag, omdat Europa een beperking op het vermogen van de zender voor de live videoverbinding oplegt. Die mogen slechts 25 mW vermogen leveren, terwijl er in Amerika met 200 mW of zelfs 600 mW kan worden gevlogen.

Bekijk alle Drone Racing League video’s op het DRL Youtube kanaal.