Drone racer Ken Loo

Met z’n custom built quadcopters vliegt de 31 jarige Ken Loo het liefst alle dagen in het park.

Onder pseudoniem Flying Bear is hij de eerste vaste racer geworden bij Team AirVuz, één van de zes gesponsored drone teams die dit jaar zullen deelnemen aan drone race evenementen in de zuidelijke staten van Amerika.

In Silicon Valley, waar hij werkt als ingenieur deed hij onlangs mee aan een leuke bijeenkomst waar 50 deelnemers met elkaar racen, maar er ook plaats was voor free-style drone flying en zelfs een heuse drone combat!

In deze video volgen we Flying Bear tijdens een van de wedstrijden,

De video werd opgenomen in Sunnyvale in het zonnige Californië.

Ken heeft al jaren ervaring met modelvliegtuigen en vanaf september 2013 vloog hij voor het eerst met een DJI F450 drone.

Hij vloog ook al met andere RTF quadcopters, zoals de Phantom 3, maar eigenlijk bouwt hij ze het liefste zelf. Hij gebruikt hiervoor frames en complete zelfbouwkits zoals de populaire QAV 250 of Rage quadcopters.

Of hij vliegt met de – nu niet meer verkrijgbare- Vernom hexacopters, waarmee hij een jaar geleden bijvoorbeeld al deze spectaculaire FPV chase met een modelvliegtuig opnam.

Behoorlijk in trek onder de racers zijn de frames van Shendrones waarmee hij al duchtig experimenteerde. In deze video bijvoorbeeld met het Krieger X frame.

Volgens Ken is drone racing het afgelopen jaar geëvolueerd van een vrijetijdsbesteding in het wat uitproberen van race drones met wat vrienden naar een echte competitieve sportgeest waarin getrainde piloten elkaar gaan beconcurreren. Dit jaar hoopt hij met zijn team van zes piloten dan ook zo veel mogelijk wedstrijden te winnen.

Flying Bear verwacht dat de drone racing sport binnen vijf jaar een volgroeide sporttak zal zijn met veel sponsoring en professionele racers, en hij hoopt er alvast een te worden.

Bekijk het blog van Ken Loo op http://flyingbearfpv.com/