Drone racing in België

Het is zover, drone racing gebeurt ook in ons land. Vorig jaar werden al verschillende events gehouden.

De FPV Race Day MACH in Herentals vond plaats in augustus vorig jaar. We kunnen er een verslag over vinden op Youtube.

De Belgian Aerial Race Tournament werd in juli 2015 gehouden, er deden 24 piloten mee aan deze wedstrijd, die gehouden werd in open lucht.

En drone racing is ook mogelijk op indoor locaties.

Op Youtube staan de race drone video’s in videogame style uitgevoerd door Boris B. in parkeergarage’s in België, bijvoorbeeld.

Een andere gemeenschap vormt zich rond DRB. De eerste race van Drone-Racing Belgium was op 29 november 2015. 32 piloten deden mee aan de race die gehouden werd in de indoor parking van de C-mine site in Genk.

In oktober 2015 racen een aantal race drones tijdens een training sessie op het zelfde parcours op deze fantastiche locatie.

De drones zijn van het 180 of 250 mm type en niet van de organisatoren maar van de piloten zelf. Ze moeten opereren via de 2,4 Ghz band voor de besturing en op de 5,8 Ghz voor de videotransmissie. Er moet ook rekening gehouden worden met de maximaal toegestane sterkte van zenders op deze golflengte in België, 25 mW.

Gisteren verscheen een nieuwe video online van een paar oefenvluchten in Brustem, een plaats die een grote aantrekkingskracht heeft bij de ontwikkelaars van de drone industrie. De oude luchtmachtbasis van Brustem zal continu mogen gebruikt worden voor de ontwikkeling van drones.

Deze zogenaamde Droneport zal de trekpleister worden voor vele dronefanaten worden, zeker als daar ook nog eens races worden gehouden.

Op de website van Droneracing Belgium staan intussen al meer dan 260 piloten ingeschreven.

Wil je zelf aan drone racing beginnen doen? Dan kan je voor niet al te veel geld beginnen met de populaire Eachine 250 Racer FPV.