Handige app voor DJI Phantom 3 & Inspire 1

Er is een nieuwe applicatie die voor €29,99  te downloaden is van de Apple Store, en erg handig is voor gebruikers van een DJI quadcopter. De app lijkt op Litchi, dat met €14,99 iets beter geprijsd is.

De nieuwe Drone Volt Pilot app werkt momenteel alleen op een ipad, maar er komt binnenkort ook een versie voor de iphone.

Vluchtplan

Met de app kan je overzichtelijk zowat alle functionaliteit van de navigatie beheren. Het is makkelijk om waypoints en een vluchtplan op te stellen, en die tijdens de vlucht nog desgewenst te wijzigen.

De app heeft een kaart van de omgeving waarin je wil je vliegen en waarop je de waypoint instelt en kan bepalen of je de vlucht automatisch of via je remote controller wil uitvoeren.

Je kan tijdens de vlucht alle data wijzigen zoals de hoogte, de snelheid en de koers van het toestel.

Flight Modes & Shapes

De app voorziet ook twee handige modules waar je makkelijk Point of Interest en Follow Me mode kan instellen.

Met de shapes module kan je DJI drone op een op voorhand bepaalde geometrische vluchtroute laten vliegen, gaande van driehoek tot cirkel.

Met de panorama module kan je ook makkelijk 360° panorama foto’s maken.

Veiligheid

Het handige is dat ook met het veiligheidsrisico dat hoort bij het uitvoeren van autonome vluchten werd rekening gehouden. Zo kan je met een druk op de knop de auto-piloot mode snel uitzetten en overschakelen op manuele bediening.

De app houdt bovendien de batterijspanning in het oog zodat je tijdens de vlucht kan zien of je nog genoeg capaciteit overhoudt voor het vervolledigen van de vlucht.

Nog handiger aan deze app is dat je ook je vluchtplan kan pauzeren, herstarten en zelfs terugspoelen! Dat geeft je bijvoorbeeld extra tijd om een beter cameraperspectief te vinden.

Drone Volt Pïlot houdt rekening met de no-fly zones die bij DJI in het systeem zitten. Je kan niet opstijgen in deze zones.

Compatibel

De app werkt met de DJI Inspire 1 en Inspire 1 Pro en met de Phantom 3 Advanced, Phantom 3 Standard, Phantom 3 4K en DJI Phantom 3 Professional.

Download

Download de app hier: Applestore Drone Volt Pilot 

De app wordt dit weekend ook gepresenteerd op de Sport beurs in Brussel (Hal 8 stand 8254)

Of ga naar de website http://www.dronevoltpilot.com