Luchtvaartautoriteit eist registratie Barbie drone

Het zal misschien nog niet voor onmiddellijk zijn, maar de kans bestaat dat jonge meisjes de gevangenis in moeten als zij hun futuristische Barbie Star Light Adventure R/C hoverboard Drone niet registreren bij de Amerikaanse luchtvaartautoriteit.

De nieuwe speelgoed drone valt met haar gewicht van iets meer dan 250 g namelijk binnen de bevoegdheid van de luchtvaartautoriteit FAA en die besliste onlangs dat alle eigenaars van drones van deze gewichtklasse zich moeten registreren in een nationale databank, ongeacht of de drone wordt ingezet voor commercieel of recreatief gebruik.

De drone zal tegen het najaar worden verkocht en met een aantrekkelijke prijs van nog geen 60 Euro zal het item wellicht ook goed verkopen tijdens de Kerstdagen. De vraag rijst of dit soort van speelgoed werkelijk tot de luchtvaart behoort, en of kinderen door de autoriteit ook effectief bestraft zullen worden.

Zoals het er momenteel voorstaat moet elk kind dat deze drone cadeau krijgt zichzelf registreren, doen zij dat niet dan riskeren ze een boete en zelfs een gevangenisstraf.

Het is nog niet duidelijk of producent Mattel van plan is om een waarschuwing op de verpakking te plaatsen die de ouders en kinderen op de hoogte stelt van deze verplichting.

Overigens is er ook een gepland amendement goedgekeurd die de bevoegdheid van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit over drones die minder dan 1,9 kg wegen op kan heffen.