De Star Wars Imperial Shuttle Quad

In de serie super coole “Star Wars drones” vandaag aandacht voor de Imperial Shuttle Quad van Adam Woodworth.

Adam maakt al tien jaar RC vliegtuigen. Hij maakt kleine en grote types en gebruikt hiervoor technologie die enkele jaren terug nog in DARPA projecten had kunnen worden geïntegreerd, vanuit zijn comfortabele werkplaats in de garage.

Na eerder succes met zijn Star Wars Speeder Bike ging Adam verder en nam zich voor om elk ruimteschip dat in Wookieepedia vermeld staat na te bouwen.

05-K1EY39z

De laatste tijd maakte hij een serie vleugelvliegtuigen (van het A-Wing, X-Wing, Y-wing en Snow Speeder type) maar sommige van zijn modellen hebben rotoren nodig om in de lucht te blijven.

Deze Lambda Class shuttle, beter bekend als de Imperial Shuttle of de Shuttle Tydirium was altijd al een favoriet van Adam, met zijn iconische opvouwbare vleugels en blauwe motoren.

Adam maakt gebruik van papieren modellen die hij uitvergroot en vervolgens op piepschuim kleeft. De quad ziet er overtuigend realistisch uit tijdens deze nachtvlucht:

Het maken van drones die op de ruimteschepen van Star Wars lijken is niet nieuw, eerder passeerden al de Imperial Fighter, de Millenium Falcon van Fransman Olivier C, en zelfs R2-D2 werd al in de lucht gespot.

Wordt dus ongetwijfeld vervolgd!