Vier 4K drones vergeleken

Met de komst van de nieuwe Blade 4K quadcopter heb je als consument nu de keuze uit vier drone modellen met een camera die een resolutie aankan van 4K.

DJI Inspire 1

Vooreerst is er de DJI Inspire 1 V2.0 en de DJI Inspire Pro, het paradepaardje van Chinese dronemaker DJI. Deze drone is het hoogst geprijsd maar heeft een fantastische camera en heeft in vlucht een uitstekende stabiliteit.

Dit platform wordt gebruikt door zowel professionele fotografen als de gevorderde hobbyist. Het platform biedt een bereik tot meer dan 5 kilometer en kan dus voor allerhande taken worden ingezet.

Officiële website: Dji Inspire 1

Goedkoper

Na de komst van de Inspire 1 zijn er een aantal nieuwe modellen op de markt gebracht van drones die werden ge-upgrade met een 4K camera. Deze 3 modellen zijn zachter geprijsd en daarom een geschikter instapmodel voor de hobbyist die aan luchtfotografie wil gaan doen, met een camera die deze fantastische nieuwe resolutie aankan.

Een overzicht van de drie goedkopere modellen met hun belangrijkste verschillen.

[wpsm_comparison_table id=”6″ class=”center-table-align”]

* RTF = Ready To Fly

Phantom 3 Professional & 4K

De Phantom 3 Professional was de eerste consumer drone met een professionele Sony 12 Megapixel 4K camera. Een camera die onderaan de drone aan een 3 assige gimbal is ingebouwd.

Daarmee is de Phantom 3 Professional momenteel de meest populaire vliegende camera met 4K resolutie.

DJI heeft onlangs de Phantom 3 4K uitgebracht, een iets goedkoper model met iets minder bereik want het mist de fantastische LightBridge technologie voor de live video verbinding, maar dit platform deelt wel dezelfde 4K camera van Sony met de Phantom 3 Professional .

De DJI drones kenmerken zicht door een robuuste bouw, zuinige, stille motoren en een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. Ook hebben de gebruikers van DJI drones een grote community opgebouwd die iedereen snel met raad & daad bijstaat.

Officiële website:  DJI Phantom 3 4K

Blade Chroma 4K

De Blade Chroma 4K heeft een wat langere vliegtijd, en het duurt wat langer om de batterij te laden, maar voor de rest is het een volwaardige quadcopter van een populaire drone fabrikant. De camera is van zeer goede kwaliteit, en het voordeel van deze drone is dat je geen extra scherm hoeft te kopen, er is een scherm voorzien op de zender. Daarop kan je in 720p resolutie live de beelden van de drone bekijken.

De Blade Chroma heeft de intelligent flight modes Follow Me en Return to Home.

Nieuw is de iets hogere framerate die deze camera op de hoogste resolutie aankan. Met 30 fps kan je aan een iets hogere beeldsnelheid opnemen, wat handig kan zijn tijdens de nabewerking van de videobeelden. Op de Full HD resolutie van 1080p kan deze camera twee maal zo snel opnemen als de camera in de DJI Phantom 3 serie.

Officiële website: Blade Chroma 4K

Yuneec Typhoon Q500

De Yuneec Q500 is ook een populaire quadcopter en heeft verschillende modellen waaronder een met een ingebouwde 4K camera.  Deze maakt beelden aan 30 fps in de hoogste resolutie, iets meer dan de Sony camera in de Phantom 3 Professional. De Yuneec lijkt wat minder robuust gebouwd dan de Phantom 3 Professional maar biedt toch een even uitstekende vlieg ervaring.

Ook alweer een voordeel is dat je er geen aparte iphone, ipad of ander mobiel apparaat hoeft voor aan te schaffen, de beelden van de live transmissie worden ook bij de Typhoon handig op een schermpje in de zender getoond.

Ook deze camera heeft een iets hogere framerate bij de hoogste resolutie. Met 30 fps haal je de Amerikaanse standaard voor video, op een lagere resolutie kan deze camera aan 120 fps beelden opnemen, wat tweemaal zo snel is als de camera in de DJI Phantom 3 serie.

Officiële website: Yuneec Q500 4K

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *