Wingplane racing

Drone racing kan ook met wingplanes, en dan lijkt het allemaal wat meer op Top Gun en wat minder op Star Wars.

Eigenaars van een Cairpirinha vleugtoestel maakten dit bijzonder leuke filmpje. Team Black Sheep’s Ciapirinha wingplane toestel haalt snelheden tot 60 km/u en is met een gewicht van 600 g bijzonder licht gebouwd.

De makers van dit toestel zijn echte pioniers op het gebied van aerial filming en drone technologie. Hun wingplane is het kleinste wingplane toestel dat een GoPro camera kan meedragen tijdens de vlucht.

De TBS Cairpirinha is gemaakt van piepschuim en wordt geleverd in onderdelen die eenvoudig te monteren zijn. Het toestel heeft een bijzonder lange vliegtijd van 35 minuten. is bestuurbaar met elke standaard zender.

Door de handige uitsnijding kan je aan de voorkant een GoPro camera monteren voor bijvoorbeeld een live videoverbinding. Hiermee kan je de video ook opnemen in een resolutie van 1080p met de GoPro 3 Hero serie of een resolutie van 4K met de GoPro Hero 4 Black editie.

Met haar vleugelwijdte is de Caipirinha is geschikt om me te doen aan de Sloveense Multirotor Grand Prix voor vleugels van 800-900mm, de enige voorwaarde is dat die beschikken over een 3S batterij.

Dit Caipirinha wingplane toestel is ook in België te koop via de website fpv-store.com