Belgisch Drone Film & Photo Festival 2016

Op 3,4 en 5 juni 2016 vindt in St-Hubert het eerste Belgische drone film & foto festival plaats. Het festival staat volledig in het teken van film & foto materiaal dat is genomen met drones.

Sébastien Pins, organisator van het festival plaatste de indrukwekkende teaser van het festival online:

Filmwedstrijd

In de filmwedstrijd zullen volgende categorieën vertegenwoordigd zijn:

1 – Fictie
2 – Natuur – Documentaire
3 – Sport – Extreme Sport
4 – Toerisme- Reizen
5 – Architectuur
6 – Institutionele Reclame

De voorlopige samenstelling van de jury van de filmwedstrijd zal bestaan uit:

Emmanuel Prévinaire, CEO en stichter van Flying-Cam, opgericht in 1988 en sindsdien pionier voor professionele opnames in de filmindustrie. Hij kon al 2 Oscars in ontvangst nemen voor zijn werk in Hollywood.

In 1995 ontving hij de Academy Award (Oscar®) for Technical Achievement’ , en in 2014 won hij samen met zijn team een tweede Oscar voor hun werk met de Flying-Cam 3.0 SARAH (Special Aerial Response Automatic Helicopter), een snel onbemand toestel met professionele opnameapparatuur dat ook voor andere toepassingen nuttig kan zijn.

Alessandro Usai, filmdocent aan de IAD-filmschool in Leuven.

Jean Hennequin, vroeger chief operator bij RTL, nu directeur van de fotografie (DOP), artistiek directeur en lesgever over esthetiek in digitale beeldvorming.

Remy Marion, fotograaf, filmer, lector, natuurgids en reisorganisator en auteur van verschillende werken over de poolgebieden. Zijn Franse bedrijf Pôles d’images is intussen een referentie geworden inzake het gebruik van drones.

Tanguy Dumortier, journalist bij de RTBF en onafhankelijke regisseur. Zijn co-producties werden al aangekocht door het befaamde National Geographic.

 

Fotowedstrijd

De voorlopige samenstelling van de jury voor de fotowedstrijd zal bestaan uit:

Eric Dupin, Franse ondernemer en blogger, oprichter van dronestagr.am en hoofdredacteur van Presse-citron, sinds 2005 één van de populairste media op het internet inzake technologieën en digitale nieuwigheden.

Sébastien Delehaye, mede-oprichter van RevuePhoto.com en lesgever fotografie aan de universiteit van Parijs

Nicolas Vereecken, professor aan de Vrije Universiteit van Brussel. Hij gebruikt dronefotografie voor zijn onderzoeken in de agro-ecologie.

Cédric Jacquet, natuurfotograaf.

 

Deelname

Deze week is de laatste kans om een inzending te sturen om een kans te maken te worden opgenomen in de officiële selectie. Je betaalt nu 80 euro per inzending.

Videomateriaal kan je uploaden via websites als FilmFreeway, foto’s kan je direct uploaden via de website van het festival.

Het beeldmateriaal moet volgens het wedstrijdreglement voldoen aan de geldende wetgeving in het land waar het werd opgenomen. Op de vraag of het mogelijk is deel te nemen aan het festival met beeldmateriaal uit België kan of wil de wedstrijdorganisatie helaas niet reageren.

Bezoek de website op http://www.dronefilmfestival.be

One thought on “Belgisch Drone Film & Photo Festival 2016

  1. A Belgian contest that doesn’t want you to enter? Your vids are the best mate, keep it up

Comments are closed.