Canadese wildlife maakt kennis met DJI Inspire 1

De opkomst van drone technologie kondigde meteen ook een nieuw tijdperk aan voor natuurfotografen. Het gezoem van de propellers vervangen de lawaaierige helikopters en nu kunnen wilde dieren veel gemakkelijker benaderd worden zonder ze op te jagen en hun activiteiten ernstig te verstoren.

Door het makkelijk overbruggen van grote afstanden kan een natuurfotograaf nu veel sneller goede close-ups maken van gevaarlijke of beschermde diersoorten, zonder daarvoor dagen of weken geduld uit te moeten oefenen om dat éne perfecte shot te kunnen maken.

De innemende kortfilm “Snow” van David Etienne Durivage en Mathieu Landry is een mooi voorbeeld van hoe wilde dieren kunnen worden gefilmd op een manier die voorheen nooit mogelijk was.

Canada

quebecdd

De film toont beelden uit het dierenpark Zoo sauvage de St-Félicien. Het is één van de grootste parken in Canada en een geliefde trekpleister voor dierenliefhebbers die er een weekendje op uit willen.

Het wildpark ligt in de provincie Québec en wordt uitgebaat door The Centre for Conservation of Boreal Biodiversity.

Het centrum probeert met dit park de biodiversiteit in dit sub-arctische klimaat te beschermen.

Koude condities

Volgens de makers van de film was het vliegen in de ijzige temperaturen van het winterse Québec geen gemakkelijke opdracht.

De drone piloot, zijn assistent en operator moesten zich voldoende beschermen tegen de weersomstandigheden, en ook de opnameapparatuur had te lijden onder de kou.

De Lipo batterijen van de quadcopter raken door de lage temperaturen sneller leeg dan normaal, en dat gaf het team amper 7 à 8 minuten per vlucht om de opnames te maken.

Eerste kennismaking

In de kortfilm zien we de unieke reacties van de dieren in het park tijdens hun eerste kennismaking met de drone, gaande van een Siberische tijger die als een echte kat naar het dure toestel springt, de poema die niet goed weet wat hij ziet, tot een kudde elanden die er toch wat gestoord van weglopen.

Een koppel ijsberen lijkt zich weinig aan te trekken van het zoemende geluid van de DJI Inspire 1 Pro quadcopter. Onverstoord door de aanwezigheid van de vliegende camera gaat hun leven in het wildpark hun gewone gangetje.

Opnameapparatuur

De filmopnames werden gemaakt met de  DJI Inspire 1 Pro quadcopter met professionele ZenMuse X5 camera die video opneemt en foto’s maakt in de fantastiche 4K resolutie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *