DJI Phantom 4, een geschenk uit de hemel

Dizifilms is naar eigen zeggen een toonaangevend piloten agentschap uit Canada dat opdrachten in de cinematografie uitbesteedt aan haar team van drone piloten.

Dizifilms heeft ook een stock-footage website opgericht waar filmmakers drone videobeelden kunnen aanbieden aan uitgevers, televisie- en filmmakers, reclamebureaus, bedrijven en de industrie.

DJI Phantom 4

In hun nieuwe kortfilm DJI – Phantom 4 – Winter Wilderness’, die geselecteerd is voor het CineFest filmfestival in Los Angeles, worden enkele belangrijke voordelen van de nieuwe DJI Phantom 4 belicht.

yanick 2Daarbij wordt het belang van obstakel-detectie in de verf gezet tijdens het gebruik van de drone buiten de LOS (Line of Sight), bijvoorbeeld om dieren te zoeken in bosrijke gebieden, maar ook het gemak waarmee de quadcopter te besturen is wordt belicht.

De DJI Phantom 4 bestuurt namelijk bijna zichzelf, dankzij de nieuwe collision-avoidance technologie .

Ferme Cinq Étoiles, Québec

We zien in de video Yanick Morin, directeur van de het dierenpark Ferme Cinq Étoiles in het dorpje Sacré-Coeur in de provincie Québec. 

Voor hem is de nieuwe DJI Phantom 4 met al zijn nieuwe functionaliteiten een geschenk uit de hemel.

Phantom 4 makkelijk te besturen

Yanick verzorgt al sinds 2007 dieren die in zijn dierenasiel in Québec worden binnengebracht. Hij trekt er met zijn hondenslee dan ook vaak op uit om de gezondheid van de vele elanden, bizons, herten, wolven en rendieren op te volgen.

yanick 1In eerste instantie was hij nog bezorgd toen zijn gloednieuwe Phantom 4 arriveerde, zal hij dit ding wel kunnen besturen?

Die bezorgdheid viel al snel weg toen hij de quadcopter uitprobeerde en merkte hoe gemakkelijk het navigeren van het toestel was.

Je hoeft geen fantastische piloot te zijn om er mee te kunnen vliegen, de Phantom 4 vliegt nagenoeg op zichzelf,” aldus de directeur in de film.

Tijdig opsporen

Wat hij het meest praktische vindt aan de nieuwe Phantom 4 is dat het toestel hem in staat stelt om dieren snel en eenvoudig op te sporen. Dat spaart een hoop tijd omdat de dieren dankzij de drone niet veel tijd meer krijgen om ver weg te lopen.

Bovendien crasht de Phantom 4 niet, door het ingebouwde anti-botsing systeem dat het toestel in staat stelt om te stoppen vooraleer het op zijn vlucht een boom of ander obstakel zou raken.

Nuttig werkinstrument

Dankzij die technologie kan de quadcopter perfect gebruikt worden in bosrijke gebieden, en kan Yannick nu de meest prachtige beelden maken van het betoverende landschap in de omgeving.

yanick 3We zijn altijd al gewoon geweest om alles vanop de grond te zien, maar nu we ook vanuit de lucht kunnen kijken ziet alles er compleet anders uit.

De Phantom 4 is voor Yanick een nuttig werkinstrument dat hij goed kan gebruiken. “We hebben een uitgestrekt gebied dat ons in staat stelde om een magnifiek natuurpark te installeren voor deze dieren. De dieren voelen er zicht thuis in hun natuurlijke habitat,” aldus de directeur van het wildpark.

Op de DJI website vind je alle informatie over deze nieuwe DJI Phantom 4.

Bekijk hier de sensationele kortfilm:

De film werd gemaakt door DiziFilms, dat een volledig team gebruikte om alle opnames in goede banen te leiden.

Credits:

Creative Director: Sheldon Schwartz
Producer: Eduardo Cardenas
Local Producer & Pilot: David Etienne Durivage
Production Manager: Michael Gumbrecht
Production Coordinator: Irvin kLiu
Director of Photography: Ernesto Lomeli
1st Assistant Camera: Kevin Anderson
2nd Assistant Camera: Mathieu Landry
Production Assistants: Joel Mineau, Stéphane Trottier, Chedley Bouzouaia
Phantom 4 Operator: Jean-françois Vermette
Sound Mixer: Olivier Houde

Bezoek de website op : http://www.dizifilms.ca/