Mission Insight drone management software

Terwijl de hype over drones niet meer te stoppen is, blijven de luchtvaartautoriteiten worstelen met het opstellen van regels die exact moeten bepalen hoe drones in het luchtruim mogen navigeren.

In deze tijden van onzekerheid en verandering zijn een groeiend aantal hi-tech bedrijven bezig met het ontwikkelen van software die de taak van de luchtvaartautoriteit moet overnemen.

Veilig management van drones

mission insightUltieme doel is de veiligheid te garanderen door de overheid in staat te stellen om de vluchtroutes van drones te monitoren en te reguleren.

Directe aanleiding is een incident twee jaar geleden toen een drone bijna in de jet motor van een passagiersvliegtuig met 50 inzittenden vloog.

Het maakt duidelijk dat nog een heel aantal hindernissen moeten overwonnen worden om het wijdverspreide gebruik van drones mogelijk te maken.

Grafische Interface

Simulyze is een Amerikaans bedrijf dat al 16 jaar samenwerkt met de militaire industrie om software te ontwikkelen voor militaire commandocentra. Het richt zich sinds vorige maand ook tot de privé-markt met het softwareplatform Mission Insight.

Mission Insight is een grafische user-interface die het voor drone operators makkelijk maakt om een real-time beeld te krijgen van de bewegingen van drones en andere toestellen in het luchtruim en op de grond.

Het softwarepakket wordt sinds vorige maand aangeboden aan alle geïnteresseerden.

Operationele intelligentie

mission insight2-1280Het programma geeft een drone operator situationele en operationele intelligentie door het aanbieden van een virtuele 3D kaart waarop de posities, bewegingen en de toestand van objecten worden getoond.

Bij militaire toepassingen zouden dat tanks of legereenheden zijn, maar de software richt zich specifiek tot de eigenaars van drones.

Het platform verwerkt gegevens van honderden verschillende bronnen door de inplanting van een met het internet verbonden apparaat op het toestel.

Het toestel heeft verschillende sensoren die weercondities meten, aan GPS localisatie doen of aan beeldverwerking doen via de camera die op de drone is gemonteerd. Ook kan het toestel radar en andere communicatiesignalen verwerken, zoals van radiozenders en mobiele telefoonnetwerken.

Voor ontwikkelaars

Simulyze wil in de toekomst ook een API beschikbaar maken voor ontwikkelaars van zogenaamde drone-tracking applicaties.

Ook wil het bedrijf met andere bedrijven samenwerken die Internet of Things (IoT) apparaten op de markt brengen zodat de software nog meer real-time informatie kan verwerken die betrekking hebben op voertuigen en toestellen die met het internet verbonden zijn.

Het bedrijf hoopt dat hun software in de toekomst het standaard drone-management systeem zal worden voor alle betrokken partijen.

In een eerste fase wordt daarbij gedacht aan grote energieleveranciers die met behulp van de software drone inspecties zullen kunnen uitvoeren op afgelegen locaties.

Bezoek de website op : http://www.simulyze.com/