Race Quad versus McLaren Police Car Dubai

Een snelle race quad strijdt ‘in een super flitsende video tegen één van de snelle McLaren wagens van de politie in Dubai.

Sheikh Hamdan maakte een video over de meest opwindende sport van de toekomst ter promotie van het World Drone Prix 2016 evenement dat op 11 maaart aanstaande in de Verenigde Arabische Emiraten zal plaatsvinden.

België zal er met een team vertegenwoordigd worden door fpv-racing.be. Het team is nu al in Dubai en bereidt zich voor op de wedstrijd!

Ook Nederland zal er met een drone racing team vertegenwoordigd worden met de steun van Koninklijke Nederlandse Vereniging voor de Luchtvaart (Knvvl.)

Die nam eerder al deel aan de FAI World Air Games vorig jaar en kon daar naar eigen zeggen goede contacten leggen met de organisatoren van dit evenement. Het team zal bestaan uit een race piloot, een drone navigator, een aantal pitstop technici en een teamleider.

Of ook het Directoraat-Generaal van de Luchtvaart (DGLV) de Belgische drone racing piloten zal sponsoren voor dergelijke kampioenschappen lijkt voorlopig erg onwaarschijnlijk.

Bezoek de website van de Drone Prix Dubai op http://www.worlddroneprix.com