Reisbureau maakt drone video in Brussel

Expedia SEA is een reisbureau uit Singapore, een klein buurland van Maleisië.

Het reisbureau zette al verschillende aerial video’s online van hoofdsteden over de hele wereld. De knap gemonteerde video toont drone beelden van de stad Brussel vanuit de lucht en vanop de gezellige straatjes.

Er werden ook beelden gemaakt van de Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele, de gezellige café’s, de Brusselse wafels, de Guust Flater stripfiguur, en natuurlijk het Atomium. Sommige drone beelden werden indoor gemaakt, andere beelden werden met een vaste camera gemaakt vanop een vast uitkijkpunt.

De promotionele video toont naast drone beelden ook time-lapses en gewone opnames die gemaakt werden met een full-frame DSLR camera. In de eindgeneriek zien we dat het reisbureau ook opnames maakte in de Antwerpse binnenstad, al is die video momenteel nog niet online te vinden.

Amateur

Deze video werd 2 jaar geleden gemaakt. Een man vliegt met zijn Phantom 2 boven een aantal straten in de hoofdstad. Het hele gebied is uiteraard verboden terrein voor drone vluchten, en zal dat ook blijven nadat er wetgeving komt die het gebruik van drones in ons land moet regelen.

Deze drone van een Belgische amateur vliegt niet alleen bij nacht, maar ook tot op redelijk grote hoogte.

Al mogen de vliegtuigen van het vliegveld van Zaventem niet boven de binnenstad vliegen, toch is het roekeloze gedrag van deze piloten één van de redenen voor de grote bezorgdheid die overheden en luchtvaartautoriteiten uitdrukken in verband met de komst van drone technologie.