SkyWall anti-drone bazooka’s met vangnet

Niet alleen paranoïde Amerikaanse burgers voeren in het geheim een civiele oorlog tegen de komst van drones.

Ook luchtvaartautoriteiten, overheden, publieke instellingen en pilotenverenigingen proberen het gebruik van drones zoveel mogelijk te ontmoedigen. In deze heimelijke oorlog tegen (ongewenste) drones is zonet het nieuwste wapen voorgesteld.

Vangnet met parachute

De SkyWall 100 bazooka zal drones proberen neutraliseren met een gigantisch vangnet.

De bazooka vuurt een bus af die met de juiste precisie drones tot op 100 meter afstand kan raken. Het ontplooit daarbij een vangnet rond de drone. Het net wikkelt zich rond de rotoren van het toestel en raakt verstrengeld in de propellers waardoor de drone uit de lucht valt.

Een parachute moet er dan voor zorgen dat de drone veilig op de grond terecht komt.

Overheden en massa-evenementen

De Bazooka werd ontwikkeld door het Engelse bedrijf OpenWorks Engineering. Het bedrijf wil zich gaan richten tot organisatoren van grote evenementen en overheidsinstanties die hun gebouwen willen afschermen van ongewenste drones.

Het apparaat is bedoeld voor orderhandhavers en grote instellingen of bedrijven en zal dus niet in de supermarkt verkocht worden om er je huis mee te beschermen tegen glurende buren.

Intelligent zoeksysteem

De bazooka heeft een intelligent zoeksysteem dat zich op de positie van de drone kan vergrendelen om zo de operator te helpen bij het gericht afvuren van het wapen.

Het zoeksysteem is in staat om aan de hand van de positie en snelheid van de drone een punt in de lucht te bepalen waar de drone zich zal bevinden bij het afvuren van een schot en kan zo met een grote precisie en zekerheid de drone uit de lucht halen.

Het systeem lijkt erg op het TrackingPoint vuurwapen dat gericht kan vuren op doelwitten die zich op vele honderden meter afstand van de schutter bevinden.

Permanente installatie

OpenWorks Engineering werkt ook aan de SkyWall 200, een lanceertoestel op statief dat makkelijk kan ontplooid worden en een nog groter bereik heeft dan de SkyWall 100.

Ook wordt er een SkyWall 300 ontwikkeld, een kanon dat op een vaste plaats wordt geïnstalleerd. Het kanon kan automatisch drones detecteren, de koers ervan bepalen en vanop afstand worden afgevuurd.

Lancering

Het bedrijf is van plan om de anti-drone bazooka’s tegen het einde van dit jaar op de markt te brengen. Over de prijs is momenteel nog niets bekend.

Bezoek de website op http://openworksengineering.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *