Wereldkampioenschap Drone Racing in Hawaii

De wereldwijde belangstelling voor drone racing is in de laatste zes maanden spectaculair toegenomen.

Zo vindt in Dubai binnenkort een ‘Million Dollar World Drone Prix plaats, is de Drone Racing League van plan om race wedstrijden rechtstreeks via de grote sportzenders uit te zenden, en ook Drone Racing Belgium en FPV-Racing.be hebben al een drukke agenda gepland voor dit jaar. Maar dat is nog niet alles!

World Drone Racing Championships

Dit jaar zal er voor het eerst een wereldkampioenschap drone racing plaatsvinden. Driehonderd race piloten uit meer dan 30 landen zullen er strijden voor een podiumplaats, en er valt flink wat prijzengeld mee te verdienen.

De wedstrijd wordt georganiseerd door de World Rotor Sports Association, een non-profit organisatie die de krachten probeert te bundelen van nationale verenigingen en organisatoren om zo de rotorsport definitief op de kaart te zetten.

National Racing Championships

Om je te kunnen kwalificeren voor het wereldkampioenschap moet je eerst in eigen land deelnemen aan een nationaal kampioenschap dat wordt georganiseerd door een lokale vereniging.

Die stelt eigen voorwaarden en regels op die bijvoorbeeld betrekking hebben op de lokale wetgeving die van land tot land sterk kan verschillen.

racersIn ons land zullen de kwalificatiewedstrijden georganiseerd worden door Drone Racing Belgium, en FPV-racing.be.

In Amerika zal de grootste vertegenwoordiger van de RC hobby, AMA (Academy of Model Aeronautics) een nationaal kampioenschap organiseren in New York City dat doorgaat van 5 tot 7 augustus.

Kualoa Ranch, Hawaii

Door deel te nemen aan de nationale kampioenschappen kunnen wereldwijd zo’n 300 piloten zich kwalificeren voor de World Drone Racing Championships Tour die zal worden gehouden in Hawaii van 17 tot 22 oktober.

Daar zullen op zes dagen tijd zes verschillende competities plaatsvinden. Er wordt een laatste kwalificatiewedstrijd gehouden om te beslissen wie mag meestrijden voor een podiumplaats in het uiteindelijke kampioenschap.

Het officiële World Drone Racing Championship zal dan finaal beslissen welke piloot de strafste is en het grootste deel van het gezamenlijke prijzengeld van $100.000 (Update : $200.000) in ontvangst mag nemen.

Vier disciplines

De drone racing sporttak wordt voor het kampioenschap op Hawaii opgedeeld in vier verschillende disciplines met nog een extra multi-player videogame discipline.

classesDe eerste strijd zal plaatsvinden in  de “250 klasse”, die wellicht gewoon de ‘micro class’ discipline zal gaan heten. Een frame van 250 mm is de standaard afmeting van de meest populaire klasse van race drones.

Een tweede klasse is de “500 klasse” waarin met grotere drones 50 rondes moeten worden gevlogen op langere parcours.

Ook de vleugelvliegtuig liefhebbers kunnen in de “Wing klasse” met hun Wingplanes meestrijden voor een podiumplaats.

Tenslotte is er nog de categorie “Emergency Responder” met oa. Surf Rescue en het zoeken en droppen van lading, en is er een extra “Multi-Player Game Simulator” klasse.

Bezoek de website over dit evenement op http://droneworlds.com/ 

Drone Racing in België

Om deel te kunnen nemen aan het wereldkampioenschap in Hawaii is het noodzakelijk je te informeren bij de lokale partners, in ons geval is dat Drone Racing Belgium uit Genk en Fpv-racing Belgium uit Mons (Bergen).

FPV-Racing.be

FPV-Racing Belgium heeft een kalender klaar met alle wedstrijden voor hun FPV Racing Championship. Wie zich hier kwalificeert kan meteen door naar het wereldkampioenschap.

Bekijk alle geplande wedstrijden van FPV-Racing Belgium op de kalender op http://www.fpv-racing.be

Drone Racing Belgium

Drone Racing Belgium heeft een actieve facebook pagina met nu net iets meer dan 1000 fans en is ook via de website en tijdens de vele geplande evenementen makkelijk te bereiken voor alle verdere info.

Bekijk alle geplande wedstrijden van Drone Racing Belgium’s Belgian Championship op http://www.droneracingbelgium.be/events