Winterse magie in Hokkaido, Japan

Map_of_Japan_with_highlight_on_02edit_Hokkaido_prefecture.svgHokkaido is het meest noordelijke van de vier grote eilanden van Japan. Het is ongeveer zo groot als Oostenrijk en er liggen enkele actieve vulkanen die begin vorige eeuw nog slachtoffers maakten.

Het eiland behoort tot de prefectuur en regio van Hokkaido waar zich ook het noordelijkste punt van Japan bevindt, hoewel dat gebied wordt bezet door Rusland, dat een deel van de eilandengroep opeist.

Landschappen en wildlife

Deze mooie dromerige video’s van fotograaf Shinji Kawamura tonen het winterse landschap van het eiland gezien door een drone. De eerste video werd vorig jaar gemaakt en toont naast magnifieke landschappen ook de bijzondere fauna op het eiland.

Dat Shinji een getalenteerd fotograaf is bewijst ook deze bijzonder mooie time-lapse video van de sterrenhemel. Voor het maken van deze video nam hij 12.000 foto’s in de verbluffende 4K resolutie.

Star-Lapse

Je ziet ondermeer Orion, de Pleiaden, Sirius, de melkweg en zelfs zodiacaal licht, een zeer zeldzaam natuurfenomeen waarbij stof van de planetenschijf rond de zon zichtbaar wordt.

Zeeijs

Shinji’s meest recente drone video toont het driftende zeeijs dat zich momenteel rond het eiland bevindt. Enkele waaghalzen die zich op het ijs begeven maken het winterse plaatje compleet.

Ee een meer typische drone video toont het winterlandschap van het eiland begin dit jaar.

Door het maken van deze video’s wil Shinji de kostbaarheid en het belang van de natuur en het leven overbrengen. Hij hoopt dan ook dat zoveel mogelijk mensen van deze schoonheid kunnen genieten.

Meer bijzondere video’s van Shinji Kawamura vind je op het Youtube kanaal.