Airmap informeert vlieghavens over UAS operaties

De applicatie Airmap gaat in samenwerking met het American Association of Airport Executives (AAAE) een Digital Notice and Awareness System (D-NAS) lanceren dat drone operatoren de mogelijkheid biedt om vlieghavens in de buurt in real-time op de hoogte te brengen van hun vlucht.

Veilige integratie

Zo’n 50 vlieghavens nemen deel aan het proefproject dat het Amerikaanse luchtruim veiliger moet maken en het gebruik van drones in het luchtruim moet integreren met de bemande luchtvaart.

Bestaande apps

Het systeem zal het mogelijk maken om een vlucht snel en veilig aan de luchthavens te melden via de reeds bestaande applicaties van bijvboorbeeld DJI, Yuneec of 3D Robotics.

Via een Airmap D-Nas dashboard zullen vlieghavens de GPS locatie van drone vluchten in hun omgeving in real-time kunnen volgen, en de drone operator ook direct kunnen contacteren.

Opgetogen

Brendan Schulman, DJI’s vice-president policy & legal affairs is opgetogen met het systeem dat een welkome aanvulling biedt op de eigen veiligheidssystemen die de fabrikant in haar nieuwe drone toestellen inbouwt.

Vlieghavens zijn ook verheugd met het Airmap systeem omdat het drone operatoren makkelijker maakt om de luchthavens op de hoogte te stellen van vluchten binnen een straal van vijf mijl rond het vliegveld.

Voorstelling

Het D-NAS systeem zal worden voorgesteld op het aankomende 88th Annual AAAE Conference and Exposition in Houston, Texas op 15-18 mei 2016.

Bezoek de website op http://www.airmap.com/