Drones filmen bouw Apple’s Campus 2

Apple is bezig met de bouw van een reusachtig nieuw hoofdkantoor in Cupertino, Californië, waar vanaf volgend jaar zo’n 13.000 Apple-medewerkers zullen werken.

Het bouwproject is een dankbaar onderwerp voor drone liefhebbers uit de streek die wat aandacht willen voor hun video’s.

Piramide

Opvallend is dat bij de constructie een gigantische piramide is ontstaan naast het gebouw, afkomstig van de graafwerken voor de fundering en de ondergrondse verdiepingen van het imposante gebouw.

Een topman verklaarde grappend al dat hij niet wist wat hij nu het mooiste vondt, de gigantische piramide of het gebouw ernaast.

April 2016

De nieuwste drone video van Matthew Roberts toont mooi hoe groot die berg zand intussen is geworden in vergelijking met de vier  in aanbouw zijnde verdiepingen van het gebouw.

Rond 1:40 in de video zien we de drone boven de berg in de richting van de Campus 2 site vliegen.

Januari 2016

De bouw is intussen al goed opgeschoten, dat kunnen we zien als we vergelijken met de video die 4 maanden terug werd opgenomen met de DJI Inspire 1 van Duncan Sinfield.

Hier zien we nog niets van de gigantische glasramen die intussen werden gemonteerd en tot de grootste ter wereld behoren.

Januari 2015

In januari vorig jaar verscheen al een video van een vroeger stadium van de bouw van het kantorencomplex. Deze video werd gemaakt met een Tarot680 Pro Hexacopter met een GoPro Hero 4 Black edition in 4K resolutie.

Er zijn in het gebouw volop Research & Development-faciliteiten aanwezig, er is een immens auditorium en een immense ondergrondse parkeergarage.

Ontspanning

Op de Apple Campus 2 wordt vanaf 2017 niet alleen gewerkt, er wordt ook aan ontspanning gedacht. Zo zal er op het terrein plaats zijn voor een bosrijk park, zo immens groot dat je er in de pauze gerust een eindje kunt gaan joggen. Er worden ook duizend fietsen voorzien voor het personeel waarmee ze zich over de campus kunnen bewegen.

De constructie heeft tot nu toe al 5 miljard dollar gekost.