Drone vs schermer : dynamic obstacle avoidance

Ross Allen is kandidaat dokter op de Aeronautics & Astronautics afdeling van de Universiteit van Stanford.

Voor zijn paper ging hij op zoek naar manieren om drones de mogelijkheid te geven om ook bij hoge snelheid obstakels te ontwijken terwijl ze hun operaties uitvoeren. Als finale voor zijn onderzoek maakte hij een video van een partijtje schermen met een drone, de AgileQuad.

Schermen

De AgileQuad is uitgerust met dynamische onwtwijkingsgalgoritmes en kan zich daardoor ook aanpassen aan de snelle bewegingen van de degen van een schermer. Hoewel de drone geen offensieve eigenschappen heeft kan de drone zich nu alvast verdedigen.

Dynamic obstacle avoidance

Het ontwijken van obstakels, ofwel ‘obstacle avoidance’ is geen nieuwe techniek en zelfs aanwezig op de nieuwste generatie consumer drones zoals de DJI Phantom 4 quadcopter, maar het is een technologie die nog volop in ontwikkeling is.

Volgens Ross dit evenwel het eerste experiment waarbij dynamische ontwijking die met een dynamische planning door een drone wordt uitgevoerd, gedemonstreerd wordt.

Het ontwijken van obstakels is een techniek met vele toepassingen waarin vele bedrijven geïnteresseerd zijn, zoals Google met hun zelfrijdende wagens, maar ook voor ruimtetuigen en robotarmen kan de techniek nuttig zijn.

Download het onderzoek op : A Real-Time Framework for Kinodynamic Planning with Application to Quadrotor Obstacle Avoidance