Facebook lanceert live-stream voor drones

Facebook lanceerde gisteren Live API, een nieuwe functie die het voor nieuwsmedia en andere gegadigden mogelijk maakt om een live-stream van videobeelden aan te bieden vanop hun facebook pagina.

Interactief

De nieuwe Live API (Application Programming Interface) werd gisteren op de F8 beurs voorgesteld aan het grote publiek.

Dankzij deze toepassing kunnen bijvoorbeeld videospelletjes, maar ook audio van concerten en beeldmateriaal van allerhande types camera’s live op een facebook pagina worden vertoond.

Op die manier kan er op een meer interactieve manier worden gecommuniceerd met andere gebruikers, door bijvoorbeeld het plaatsen van reakties.

Voor iedereen

Met de nieuwe functie kunnen alle gebruikers live videobeelden op facebook plaatsen en de beelden hoeven niet alleen van een smartphone te komen, ze kunnen afkomstig zijn van allerhande verschillende types apparaten.

Zo zullen ook fabrikanten van drones applicaties kunnen schrijven om gebruikers hun drone beelden rechtstreeks via facebook te laten streamen.

Drones

Het streamen van live beelden van een drone is sinds vorig jaar al mogelijk met de DJI Phantom 3, maar dat kon alleen via Youtube.

Dankzij de nieuwe API voor software-ontwikkelaars kunnen fabrikanten nu ook een facebook live stream integreren in hun software.

Facebook Live API

Om de lancering van Live API te demonstreren koos Marc Zuckerberg een Phantom drone van DJI.

De Phantom 3 was de eerste consumenten drone die live beelden kon streamen op het Youtube platform.

In deze demonstratievideo zien we de Go en Pilot applicaties van Chinese drone fabrikant DJI ondersteuning al bieden voor deze nieuwe live facebook feed.

Met de facebook Live API kunnen drone gebruikers de sociale netwerksite nu aanwenden om meer publiciteit te krijgen en meer interactief met hun lezers te communiceren.

Links

Documenten voor ontwikkelaars: https://developers.facebook.com/docs/videos/live-video-api

Meer informatie over de Live API vind je op: https://developers.facebook.com/videos/